Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Въже"
Човек има нужда от малко лудост, или иначе казано... никога не смее да пререже въжето и да бъде свободен.
Никос Казандзакис
Книгата е като парче въже; придобива смисъл само във връзка с нещата, които държи заедно.
Норман Казънс
Сексът на 90 е все едно да се опитваш да удряш билярда с въже.
Джордж Бърнс
Мисля, че можеш да изпаднеш в лоши навици с комедията... Това е като опънато въже. За да останеш верен на героя, верен на иронията и да позволиш на иронията да се случи.
Бен Кингсли
Въжето, което ви дърпа от потопа, може да се превърне в примка около врата ви.
Халед Хосейни
Продължавам да разказвам тази история - различни хора, различни места, различни времена - но винаги вие, винаги аз, винаги тази история, защото една история е здраво въже между два свята.
Джанет Уинтерсън
Капиталистите са готови да ни продадат и въжето, на което ще ги обесим.
Владимир Ленин
Дай му достатъчно дълго въже и той ще се обеси сам.
Шарлот Бронте
Това е потресаваща комбинация: великия страх от самотата и отчаяната необходимост за уединение. Именно такова дърпане на въже ме е мъчило цял живот.
Джоди Фостър
Тегленето на въже между сциентолозите и анти-сциентолозите за наследството на Хъбард създаде два подути архетипа: най-важният човек, живял някога, и най-великият измамник в света. Хъбард определено беше грандиозен, но да го наречем просто измамник означава да игнорира сложността на характера му.
Лорънс Райт
Музиката е неосезаема и ефимерна, но идва от родния свят на духа и макар и толкова мимолетна, тя е разпозната от духа като реч на душата, прясна от небесните царства, ехо от дома, откъдето сме сега заточени, и затова докосва въже в нашето същество, независимо дали осъзнаваме истинската причина или не.
Макс Хайндел
Още три дни. Това винаги ми е казвал Свен. Когато мислите, че сте на края на въжето си, дайте му още три дни. И после още три. Понякога ще откриете, че въжето е по-дълго, отколкото си мислите.
Мери Пиърсън
Живея живота си в очакване на мъжа, който идва за мен, както един направи за Ана, с гладни очи зад волана и въже в багажника. Готов съм. Но не знам колко още мога да чакам.
Минди Макгинис
Самите писатели не анализират какво правят; да анализираш би било да погледнеш надолу, докато пресичаш каньон по тънко въже.
Надин Гордимър
...в крайна сметка човек е неспособен да се самоунищожи, нито психическо, нито физическо, дори и да не е приел цианид, защото дори тогава отровата, или въжето, или водата, или куршумът вършат работата ...
Петер Надаш
Времето е велико въже. Милиони влакна се преплитат, и всеки намира своето място. Можеш да проследиш пътя им в миналото, а на края на въжето, което се простира напред, е скрит в мъглата. И това въже е безкрайно. Ако можеш да промениш пътя на едно влакно, ти ще промениш всичко.
Питър Дикинсън
Не, това не е спорт, това беше тиха война на силните срещу слабите в света. Страните от третия свят трябваше да бъдат напомняни на всеки четири години, че са безсилни. Това беше истински тормоз и не можеше да продължава така. Броят на разрешените игри на Олимпиадата също постепенно намалява. Първоначално беше възможно да се състезава и в области като дърпане на въже, риболов и нестинарство, но след това бяха разрешени само онези отрасли, в които можеха да се обучават спортисти от силни държави.
Рафик Шами
Републиканците са хора, които, ако се удавите на 50 фута от брега, биха ви хвърлили 25-футово въже и ще ви кажат да преплувате останалите 25 фута, защото това би било добре за вашия характер. Демократите ще ви хвърлят стофутово въже и след това ще си тръгнат за да търсят за други добри дела.
Самюъл Хаякава
Толкова много пъти в историята на мормонската полигамия външният свят е смятал, че има движение по въжетата, само за да я види как процъфтява отново.
Скот Андерсън
Виновни сме още с раждането си, с всяко наше действие разхлабваме въжето, което ще освободи гилотината, за да паднат главите ни върху сламката на историята.
Сое Валдес
Започването на нов навик или завършване на стар може да се почувства като да пуснеш въже, което се люлее на миля над земята. Така че се чувстваме неохотни да ги пуснем, в края на краищата сме оцелели досега, правейки това, което сме направили, защо да рискуваме.
Филипа Пери
Никой затвор не може да ме задържи; никакви пранги за ръце или крака или стоманени ключалки не могат да ме оковат. Никакви въжета или вериги не могат да ме предпазят от свободата ми.
Хари Худини
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща