Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Ласкателство"
Ласкателството е стилът на робите.
Френсис Бейкън
Ухото ни за ласкателство е широко отворена врата, защото истината е иглено ухо.
Блез Паскал
Нищо не е толкова ярък пример за лоши маниери от ласкателството. Ако ласкаете цялата компания, не доставяте удоволствие на никого; ако ласкаете само един или двама, обиждате останалите.
Джонатан Суифт
Целта на ласкателството е да ни успокои и насърчи, като ни увери в истинността на мнение, което вече сме формирали за себе си.
Едит Ситуел
Ласкателството облича слабата душа, безпомощният ум, порочният характер.
Френсис Бейкън
Повечето мъже обичат ласкателствата вследствие скромното мнение за себе си, а повечето жени - по противоположната причина.
Джонатан Суифт
Да, жените са опасни, но красивите не са така опасни, както тези, които притежават по-скоро умствено предимство, отколкото физическо. Понеже първите са привикнали мъжете да ги ухажват, докато последните разчитат на самолюбието на мъжете и, подмамвайки ги с ласкателства, привличат повече поклонници.
Хайнрих Хайне
На света няма нищо по-трудно от откровеността и нищо по-лесно от ласкателството.
Фьодор Достоевски
Ненавист и ласкателство - това са подводните камъни, в които се разбива истината.
Франсоа дьо Ларошфуко
Ласкателството е несъвместимо с верността.
Еразъм Ротердамски
Ако ние сами не ласкаехме себе си, ласкателството на другите не би могло да ни навреди.
Франсоа дьо Ларошфуко
Ханибал бил едноок. Той осмял онзи художник, който го нарисувал с две очи, и наградил другия, който го нарисувал в профил. Никой не желае твърде евтини ласкателства, но всеки изпитва приятно облекчение, когато прикриват неговите недостатъци.
Клод Адриан Хелвеций
Когато една жена не е получила много ласкателство в живота си, тя ще бъде съблазнена.
Мелина Маркета
Ласкателството е фалшива монета, която се използва само от нашата суета.
Франсоа дьо Ларошфуко
Бъди здрав, скъпи Карл, обичай ме винаги така, както казваш, но не ме заставяй да се изчервявам от твоите ласкателства. Няма нищо лошо в това да цениш толкова високо своя баща. Аз все пак съм постигнал нещо в този живот – достатъчно, за да имам теб, но съвършено недостатъчно, за да бъда доволен от себе си.
Хайнрих Маркс
Ласкателството е като нарисувано оръжие - привидно хубаво, а полза никаква.
Питагор
Ласкателството ще те отведе навсякъде.
Мей Уест
Лукавата душа, когато я ласкаят, се превъзнася, а когато я оскърбяват, дохожда до ярост. А добрата душа нито на ласкателство се радва, нито негодува срещу оскърблението.
Ефрем Сирин
Женската усмивка има сила на удар, особено ако е придружена от ласкателство...
Блага Димитрова
Както ловките и изкусни ласкатели към многочислените си и многословни похвали понякога прибавят и незначителни порицания, сякаш приравнявайки своето ласкателство с истина, така и коварството, за да спечели доверието на слушателите за своите клевети, добавя в тях похвали.
Плутарх
Малко ласкателство е много важно.
Матю Хъси
Видях мъж, който не ласкаеше; но не съм виждал човек, който да не обича ласкателствата; Има едно изключение от това: Акиф.
Митхат Джемал Кунтай
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща