Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Отпечатък" - страница 2
Китай строи градове за увеличение на населението с 20 до 40 процента. Индия бързо расте. Въглеродните отпечатъци от това и друго развитие по света са огромни.
Франк Гери
Децата правят своя отпечатък в живота, като правят това, което могат, а не онова, което не могат... Училището е важно, но животът е по-важен. Да бъдеш щастлив означава да използваш уменията си продуктивно, независимо какви са те.
Хауърд Гарднър
Същността на всяка мистерия е, че тя не може да бъде разгадана, без да навлезем в лабиринта на пространство-времето - само тогава нашите безкористни усилия ще бъдат белязани от една от бръчките, тънка линия от пръстени на растеж, отпечатък на вкаменен наутилус в мрамор... Всички сме като прозрачни мехурчета, носещи се в потоци вода...
Шимада Соджи
Човек, може да остарее, да се разболее и възраста да измени неговото лице и фигура, но отпечатъците на ръцете си остават еднакви.
Юрген Торвалд
Времето се нуждае от думи, онова, което не носи отпечатъка на времето, се задоволява с мълчание.
Герман Казак
Швеция не е зелен рай, тя има един от най-големите въглеродни отпечатъци.
Грета Тунберг
Няма правилен начин да се образовате; има толкова много начини, колкото и пръстови отпечатъци.
Джон Гатоу
Винаги ми се е струвало, че всяко място и вещ притежава собствена памет. Силните чувства, особено страхът и отчаянието, неизменно оставят своят отпечатък. И този който веднъж е отишъл на подобно място, не може да не го усети. Тъмнината буквално ме буташе напред, шептейки ми предлагайки да вляза и да узная тайните й.
Александра Бракен
Бягам, защото дълго след като отпечатъците ми изчезнат, може би ще съм вдъхновил неколцина да отхвърлят лесния път, да улучат пътеките, да сложат единия крак пред другия и да стигнат до същото заключение, което направих: бягам, защото винаги ме води там, където искам да отида.
Дийн Карнасис
Напомням ми, че любовта е вечна и регенерираща. Няма начало или край. Всички неща се променят; нищо не умира. И като вятъра, любовта оставя своите отпечатъци навсякъде.
Каръл Дринкуотър
Привлечени сме да оставим своя отпечатък, оставяйки запис, за да покажем, че сме тук, а дневникът е чудесно място да го направим. След като започнете да рисувате, пишете и залепвате неща всеки ден, това може бързо да стане навик - дори да предизвика пристрастяване. Вашето отношение трябва да бъде: "Мога да направя това, но не трябва да го правя прекалено плашещо".
Кери Смит
Представете си себе си като независим човек, освободен от провинциални предразсъдъци и буржоазна инерция. Но вече имаш незаличим отпечатък от тази затънтена вода, на лицето си - сянката на дантелените му завеси на прозорците, миришеш на нафталин.
Кристоф Хайн
Храната е култура. Храната е идентичност, отпечатък на това кой сте.
Лидия Матичио Бастианич
Всички наши нещастия си създаваме самите ние, и трябва просто да погледнем по-добре за да видим на тях отпечатъците от нашите пръсти.
Лорънс Дърел
- Какво остава, след като минем? Счупено стъкло на прозореца, пръстен в банята, петно от червило? Това, което разляхме, счупихме, изпуснахме. Прахът се вгражда в текстурата на нашите отпечатъци. Следите, които оставяме след себе си, избледняват или биват отнесени от вятъра. И това е нашият начин да останем живи?
Лорънс Норфък
Предишна
1
2
(Текуща)
Следваща