Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Отпечатък"
Всяка дума е като ненужен отпечатък върху тишината и небитието.
Самюъл Бекет
Любезните думи оставят чудесен отпечатък върху душите на хората. Те омекотяват, утешават и лекуват сърцето на този, който ги чува.
Блез Паскал
Голяма част от неговите [висши аритметични] теории черпят допълнителен чар от особеността, че важни положения, с отпечатък на простота върху тях, често се откриват лесно чрез индукция и въпреки това имат толкова дълбок характер, че не можем да намерим демонстрациите. до след много напразни опити; и дори тогава, когато успеем, това често е чрез някакъв досаден и изкуствен процес, докато простите методи могат дълго да останат скрити.
Карл Фридрих Гаус
Рядко знаем какво чуваме, когато чуем нещо за първи път, но едно е сигурно: чуваме така, както никога няма да го чуем отново. Предполагам, че се връщаме към момента, за да го преживеем, но никога не можем да го намерим наистина, а само неговия спомен, най-слабия отпечатък от това какво наистина е било, какво означава.
Колъм Маккан
Повечето американски граждани сега стават скептични към твърдението, че нашите въглеродни отпечатъци, произтичащи от използването на изкопаеми горива, ще доведат до климатични бедствия. Но правителствата все още не слушат гражданите.
Джон Колман
Вече всички ключови играчи са на разположение във Вашингтон и в щатските правителства в цяла Америка, за да определят официално въглеродния диоксид като замърсител и да приемат закони, които облагат гражданите за въглеродните ни отпечатъци.
Джон Колман
Япония е единствената държава в света, която е претърпяла разрушенията на атомните бомбардировки. Това преживяване остави незаличим отпечатък в сърцата на нашия народ, като ги направи страстно решени да се откажат от всички войни.
Ейсаку Сато
Нищо друго няма значение, само писането. Нищо друго не си заслужава...отпечатък върху тишината.
Самюъл Бекет
Нямам снимка, но можете да видите отпечатъците от стъпките ми. Те са там горе в чорапите ми.
Граучо Маркс
Аз съм руски композитор, и моята родина е наложила отпечатък върху характера и възгледите ми. Моята музика е плод на моят характер, и затова тя е руска музика.
Сергей Рахманинов
Поезията е отпечатъкът, оставен от Бога в човешката глина.
Николас Гомес-Давила
Порочните мисли и безплодните усилия постепенно полагат отпечатъка си върху лицето.
Артур Шопенхауер
На сценариите, които аз получава, като правило, вече има пръстови отпечатъци от Брад Пит и Леонардо ди Каприо.
Мат Деймън
Тази вечер имам чувството, че цялото ми тяло е направено от спомени. Аз съм сборна касетка, касета, която е пренавивана толкова много пъти, че можете да чуете отпечатъците от пръсти, размазани върху лентата.
Роб Шефийлд
Мисля, че хората получават удовлетворение от това, че живеят за кауза, която е по-голяма от тях самите. Те искат да оставят отпечатък. Пишейки книги, аз се опитвам да направя това по скромен начин.
Даниъл Пинк
Не искам да прекарвам времето си. Искам да го хвана и да оставя своя отпечатък върху света.
Либа Брей
Някои хора могат да докоснат живота ви за кратък момент, но ще оставят отпечатък за цял живот.
Лиса Уилямс
За да постигнем нещо, достатъчно е да си го представим и да повярваме в него. Така са направили всички преуспели личности, оставили отпечатък върху хода на цивилизацията.
Наполеон Хил
Безмесието намалява въглеродния ни отпечатък и ни помага да водим пътя към изменението на климата.
Маркус Самуелсон
Вълните вече бяха отмили отпечатъците й. Но приливът беше оставил нещо: малка кремообразна скала с форма на сърце, излъскана в матов блясък от пясък и вода. Ема го вдигна и го държеше в ръката си. Майка й би казала: Морето ти даде знак.
Нанси Теър
Истина, която идва при нас отвън, винаги носи отпечатъка на несигурността. Можем да повярваме само в това, което изглежда на всеки един от нас в собствените ни сърца като истина.
Рудолф Щайнер
Снимките в американски филм оставя огромен отпечатък. Изведнъж ставаш стока и трябва да се научиш да държиш подобни неща под контрол.
Том Харди
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща