Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Недостиг"
Разговорът е диалог, не монолог. Затова има толкова малко добри разговори: заради недостиг, двама интелигентни говорещи рядко се срещат.
Труман Капоти
Невъзможно е да не се забележи, че нашият свят е измъчван от недостиг, омраза, страх и вина.
Уилям Сароян
Икономическата трудност на съвременния свят не е недостигът на материали, а организацията на техния обмен и разпространение; страдание възниква не от недостиг, а от дислокация и неприспособяване.
Норман Ейнджъл
Не мисля, че има недостиг на материали по света. Или в главата ми. Просто се моля за продължаване на доброто здраве, защото имам да разкажа и други истории.
Ричард Русо
Стигнах до разбирането, че много от проблемите ни са поради недостиг на духовни ценности.
Бенджамин Спок
Половината от нещастията на света произлизат от недостига на мъжество да кажеш и да чуеш истината спокойно и в дух на любов.
Хариет Бичър Стоу
Мисля, че трябва да не се страхуваме толкова от недостиг. Трябва да сме готови да раздадем всички неща.
Шарън Стоун
Парадоксално е, че проблемите на политиката често възникват не под формата на проблем с недостига, а като проблем на изобилието.
Марк Кингуел
От всички лоши привички, разкриващи недостига на солидно образование и излишъка от добродушно невежество, най-лошата е да не се наричат нещата с истинските им имена.
Висарион Белински
Недостигът на години не налага липса на мъдрост.
Джеймс Клавел
Има недостиг на приятелство, но не и на приятели.
Томас Фулър
Встъпват в брак по същия начин, както отиват под куршумите - поради недостиг на въображение.
Жан Ростан
Недостигът на купувачи, от който светът страда, се разбира лесно не като поради това, че хората не желаят да притежават стоки, а като хора, които не желаят да се разделят с нещо, което може да спечели редовен доход в замяна на тези стоки.
Пол Дирак
Погрешната икономическа вяра в недостига води директно до погрешната теологична вяра, че Бог не иска да сме богати. В края на краищата, в свят на оскъдни физически ресурси, човек може да постигне лично богатство само като вземе богатство от друг - нещо, което един наистина добронамерен, любящ Бог никога не би позволил.
Пол Зейн Пилзър
Недостигът на храна ще бъде до 1990-те години това, което беше недостигът на петрол през 1970-те години.
Арманд Хамър
Едно от най-ранните ми начинания беше, когато бях на девет години. Разбрах, че в училище има недостиг на моливи, затова започнах Rent-a-Pencil. Но допуснах фундаментална грешка. Всички ми откраднаха моливите.
Брус Дикинсън
Благодарение на недостига на бюджет и войните във формат, традиционните ни медии, литература и изкуства загиват по-бързо от всякога. Нищо, заченато от човешкия ум, освен Рая и ядрената зима, не е вечно.
Джефри Зелдман
Общото значение на благодарността е да бъдеш благодарен за получените ползи. Въпреки че това е важно, чувствам, че енергията на благодарност е една от най-мощните привличащи сили във Вселената. Сърце, изпълнено с Деня на благодарността, дори когато изявите ни казват, че сме затънали в недостиг, конфликти и страдания, ни премества на по-висока честота в съзнанието и скоро ставаме свидетели на реалността, блестяща през илюзията.
Джон Рандолф Прайс
Кризата в Калифорния действително произлиза от недостиг на електропроизводствени мощности, а оттам и недостатъчно енергия за снабдяването с енергия на енергията на производствените мощности.
Джордж Уокър Буш
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък! - ето това е девизът на Просвещението.
Имануел Кант
По едно време той реши да стане актьор. И имаше всички качества за това, включително недостиг на пари и пълна липса на отговорност.
Хеда Хопър
Човечеството ще загине от недостиг не на велики дела, а от недостиг на малки добрини. Великото дело е само покрив, а стените се иззиждат от тухлите на малките добрини.
Йоан Крестянкин
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща