Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Длъжност"
Никой човек, свързан с мен по кръв или брак, няма да бъде назначен на длъжност.
Ръдърфорд Хейс
Почестите обезчестяват, високото звание унижава, длъжностите оглупяват.
Гюстав Флобер
Когато глупакът заема длъжност, с него се обръщат като с гений.
Клод Адриан Хелвеций
Всеки път, когато дам на някой някоя добра длъжност, аз правя деветдесет и девет недоволни и един неблагодарен.
Луи XIV
Не приемай длъжността капитан на потъващ кораб.
Веслав Брудзински
Ако трябва да се позовете на академичното си родословие или длъжност, за да могат хората да повярват на това, което казвате, тогава имате нужда от по-добър аргумент.
Нийл Деграс Тайсън
Постарайте се да не обръщате внимание на онези, които се опитват да направят живота ви нещастен. Ще има много такива – както на официална длъжност, така и самоназначили се. Търпете ги, ако не можете да ги избегнете, но в момента, в който се избавите от тях ги забравете веднага.
Йосиф Бродски
Не вярвам в брака. Вярвам в любовта и доверието, но не вярвам в брака. Бракът са много адвокати, но не и влюбени. Не ми се нрави това усещане за брака - хората встъпват в някаква длъжност и вече са подчинени един на друг. Аз просто искам да се събудя до човека който съм избрала.
Сюзън Сарандън
В театъра на постоянна длъжност може да разчита само един човек - нощният пазач.
Талула Банкхед
Ако не бях художник, аз едва ли бих работил в поща или на осемчасова длъжност. Мисля, че щях да бъда измамник. И през целия ми живот щях да бягам от хората на департамента по икономически престъпления.
Куентин Тарантино
Тези дни изглеждаме по-обвързани с нашите шефове от всякога. Ние дори идентифицираме себе си с работата, която вършим: "Какво работиш?" е първият въпрос, който си задаваме на партита, сякаш длъжността може да изрази фундаментална истина за нашата личност.
Том Ходжкинсън
Това се случи с хората. В Конституцията се казва за хората, от хората, за хората... но хората, които влязоха в службата, влязоха в длъжност и забравиха за хората.
Бил Козби
Конкурентното предимство, което професионалната журналистика има пред безплатната, е точно това: професионалните журналисти, чиито платени длъжности им дават време и ресурси, от които се нуждаят, за да се отдадат по-пълноценно на задачата. Ако не можем да се справим по-добре, нека бъде така.
Дъглас Рушкоф
Когато най-после той зае длъжността, на която можеше да говори всичко, което мислеше, той можеше да мисли вече само за длъжността.
Габриел Лауб
Президентът Елцин направи много, за да разруши комунистическата система и да тласне Русия към цивилизованите страни. Посоката на руската политика във всички области ще остане същата през следващите три месеца, докато изпълнявам длъжността президент. В бъдеще много ще зависи от това кой ще бъде избран за президент; въпреки това вярвам, че ще бъде прогресивен човек.
Владимир Путин
Продължават престъпно провежданите атаки на едно и също място, а последствията от тъпотата и недисциплинираноста на пишман-организаторите хората ги заплащат с хиляди животи, без никаква полза за Родината. Ако искате да останете на заеманата от Вас длъжност, то аз настоявам: Да се прекратят престъпните фронтални атаки към населения пункт. Да се прекратят фронталните атаки срещу височини с добър обстрел; Да се настъпва само по овразите, горите и слабо обстрелваните местности... За изпълнението да ми се донесе до знание...
Георгий Жуков
Хората, които много дълго са упражнявали власт, накрая се отъждествяват с длъжността си и започват да смятат всяко посегателство към личността си за пряко посегателство спрямо държавните интереси.
Морис Дрюон
Откакто съм президент, два дни от моя живот са най-щастливи - тези на моето влизане в длъжност и предаването й.
Мартин Ван Бурен
Княгинята не може да бъде бивша, както и не може да има бишв санбернат. Това е порода, майчица, а не длъжност.
Михаил Тал
Само чрез опит можете да станете по-добър съдия дали даден кандидат ще е най-подходящ за определена длъжност, фирмена култура и стил на управление.
Найджъл Къмбърланд
Окончателната оценка на хората показва, че историята не се интересува нито на йота за ранга или титлата, която човек е имал, или за длъжността, която е заемал, а само за качеството на неговите дела и характера на неговия ум и сърце.
Осуалд Сандърс
Гордостта с длъжността без компетентност е също толкова грях, колкото и компетентността без доверие.
Питър Тримейн
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща