Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Умиране"
Нека хората, които никога не намират истинската любов, да кажат, че няма такова нещо. Тяхната вяра ще им улесни живота и умирането.
Вислава Шимборска
Ние сме толкова самотни в живота, че трябва да се запитаме дали самотата на умирането не е символ на нашето човешко съществуване.
Емил Чоран
О, свобода, очарование на моя живот, без теб работата - изтезание, а живота дълго умиране.
Пиер-Жозеф Прудон
Единственото съжаление, което ще имам при умирането, е, ако не е за любов.
Габриел Гарсия Маркес
Не съм голям фен да говоря за умиране. И тогава правя филм, в който убивам всички.
Абел Ферара
Работата е свързана с търсене на всекидневен смисъл, както и на всекидневен хляб, както за признание, така и за пари, за удивление, а не за ужас; накратко, за някакъв живот, а не от умиране от понеделник до петък.
Стъдс Търкъл
Трябва да позволим всеки ден от живота ни да представлява здравословно затваряне сега! Когато живеем за любов, това е най-естествено, защото всички наши асоциации ще бъдат качествени асоциации, в които споделяме нашето състрадание, решителност и осъзнавания и получаваме същото от другите. Това е технологията за това как да празнуваме живота сега и да живеем с подходяща подготовка и откъсване, така че да овладеем науката за умиране преди смъртта, така че да се свържем с би трябвало и неговия дом - духовния свят. В края на краищата смъртта е да премахне всичко фалшиво и второстепенно. Аз съм този нисък просяк, който отчаяно се опитва да умре, преди да умре.
Бхакти Тиртха Свами
Не съм сигурен, че харесвам плана им да ни насочат към тяхната религия, тъй като това включва умиране на всички.
Джон Скалзи
Всичко е скандал. Умирането е скандал. Но ние всички го правим.
Дон ДеЛило
Да живееш е предизвикателството. Не умирането. Умирането е толкова лесно. Понякога са нужни само десет секунди, за да се умре. Но да живееш? Това може да ви отнеме осемдесет години и за това време ще направите нещо.
Мелина Маркета
Защо хората са по-ужасени от това, което те наричат неестествена форма на умиране, отколкото от неестествена форма на живот?
Норман Казънс
Но да умреш не е лесно. Каквото и да мислим за смъртта, за вечния живот, ние не знаем нищо за самата смърт, за умирането.
Антоний Сурожски
Това, което се опитвам да накарам физически здравите хора да разберат, е, че някой ден ще умрат. Няма изход. И умирането не е провал, но не и животът е, така че използвайте времето си. Не продължавайте да чакате.
Бърни С. Сийгъл
Ароматът е сладък и меланхоличен. Малко като умиране, малко като влюбване.
Габриел Зевин
Такава красота, помисли си той, е твърде съвършена, за да се е появила просто случайно. Този ден в центъра на Тихия океан беше за него подарък, създаден съзнателно, състрадателно, за него и Фил. Радостни и благодарни в разгара на бавното умиране, двамата мъже се къпеха в този ден, докато не дойде залезът, а времето им в затишие да свърши.
Лаура Хиленбранд
Животът е болест и смъртта започва с раждането. Всяко поемане на дъх, всеки удар на сърцето е вече миг от умирането.
Ерих Мария Ремарк
Не, не съжалявам за нищо, всичко, за което съжалявам, е, че съм роден, а умирането е дълга и уморителна работа.
Самюъл Бекет
Някои хора вярват, че трябва да умрете, а някои смятат, че умирането е неудобство. Аз съм един от последните. Така че мисля, че трябва да се освободим от смъртта.
Марвин Мински
Има време за живеене и време за умиране... Добрата смърт е за предпочитане, пред лошият живот. Мъдрият живее само толкова дълго, доколкото неговия живот има по-голяма ценност, от колкото смъртта. Дългият живот не винаги е по-добрия живот.
Джордж Елиът
Умирането за някого или за нещо, това беше напълно нормално, разбира се; но умиращият трябва да знае или поне да е сигурен, че някой знае за кого или за какво умира; обезобразеното лице питаше точно това; и оттук започна мъглата.
Джузепе ди Лампедуза
Когато депресираме страха от смъртта, ние възстановяваме енергията, която е отречена. Чувстваме се подбудени като потоци от творческа енергия, преминаващи през нашите тела, умове и нервна система. Сблъсквайки се с обект, който обикновено ни потиска и ужасява, ние се чувстваме по-леки, по-свободни, по-възприемащи и познавателно живи при всички наши срещи... Старостта вече няма да бъде синоним на смърт или умиране, а на живот.
Ан Карпф
Социопатите не се страхуват много, с изключение на физическото увреждане и умирането - наистина примитивни, основни видове страхове. Проблемът с това да останеш сам за социопат е скуката.
Марта Стаут
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща