Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Гробище"
Да бъда най-богатият човек в гробището, не е от значение за мен ... Да заспя през нощта с мисълта, че сме направили нещо прекрасно ... това има значение за мен.
Стив Джобс
Гробищата са пълни с незаменими хора.
Жорж Клемансо
Историята - гробище на аристокрацията.
Вилфредо Парето
Младите хора в Германия нямат проблем с юдаизма. Понякога ходя на еврейското гробище в Огерсхайм с двете си момчета.
Хелмут Кол
До тържествените гробове, близо до самотно гробище, сърцето ми като заглушен барабан бие погребални маршове.
Шарл Бодлер
Военните гробища във всички краища на света са мълчаливо свидетелство за провала на националните лидери да освещават човешкия живот.
Ицхак Рабин
Обичам да ходя на гробища. Там, в крайна сметка, се срещат мълчаливи хора, които на никого не пречат.
Луи дьо Фюнес
Ново! Лоялността е добро качество, но в излишък запълва политически гробища.
Нийл Кинък
В душата на всеки от нас има свое малко гробище, където пазим сърцата на тези, които обичаме...
Виле Вало
Хората мислят твърде исторически. Те винаги живеят наполовина в гробището.
Аристид Бриан
Унищожаваме се, когато спрем да се чувстваме. Ако погребеш чувствата си в себе си, ставаш гробище.
Бърни С. Сийгъл
Накрая той намерил своето място в живота на гробището.
Мечислав Шарган
Единствените хора без проблеми са на гробища. Ако нямате проблеми, застанете на колене и се молете.
Антъни Робинс
Не мислете за себе си като за незаменим или безпогрешен. Гробищата по света са пълни с незаменими мъже.
Шарл дьо Гол
Елдорадо е построен едноетажен, от много еднакви мраморни блокове... Когато умра, сложете ме в багажни... И ме закарайте на гробище за стари автомобили...
Брус Спрингстийн
Това бяха местата, където чувствах Бог, а не в скамейките на църквите на Мама или в техните гробища.
Мари Бенедикт
[...] може да причини нещастие, ако се приберете веднага от гробището. Смъртта трябва да бъде оставена някъде по пътя, за предпочитане в механа, където тя, опиянена от алкохол, ще се разпространи на някой друг и ще остави семейството само в траур за известно време.
Миленко Ергович
Светът започва наново с всяко раждане, казваше баща ми. Забрави да каже, че с всяка смърт свършва. Или не смяташе, че има нужда. Защото през голяма част от живота си той е работил в гробище.
Себастиан Бари
Понякога си мисля, че трябва да се измисли нова дума за книгите, господин Корсо. Дума, която не съществува. И тази дума трябва да е противоположна на гробището и да показва място, където е запазен животът, а не смъртта и където нищо не се крие.
Фабио Стаси
- А сега ще минем тази голяма стена и ще видите района, където всички спряха да пият и пушат. Доживяхме. Втурнахме се към прозорците на автобуса. Стената свърши и видяхме огромно градско гробище.
Юрий Никулин
Основната задача на командира на хората е да спаси хората си от смърт. В противен случай от командир човек става пазач на гробището.
Албер Лондр
В един миг ни стана ясно, че почти - но не съвсем - съвършената еднородност на настъпващите колони, хаотично разтварящи се в сблъсъка на фронтовете, се реформира, след като той се бие в далеч по-съвършена форма: както напълно точната, напълно неразличими редове кръстове в гробищата на героите, където линиите се разстилаха в широка перспектива, движейки се в резервната си монотонност, изрязани под прав ъгъл и нарязани на блокове, така че най-накрая беше постигнат абсолютен ред.
Грегор фон Рецори
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща