Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Фотография"
Няма правила за добра фотография, това са просто добри снимки.
Ансел Адамс
Живота е кинематограф, смъртта е фотография.
Сюзан Зонтаг
Фотографията е реалност, толкова фина, че става по-реална от реалността.
Алфред Щиглиц
Фотографията не е отражение на реалността, тя е реалността на това отражение.
Жан-Люк Годар
Камерата никога няма да се конкурира с четката и палитрата. До тогава, фотографията няма да бъде приета в рая и ада.
Едвард Мунк
Днес много от критиците получават самолетни билети, хотелско настаняване, чанти, красиви фотографии, подаръци и други разходи, платени от дистрибуторите, а след това се очаква да напишат сериозни статии за филма.
Вим Вендерс
Фотографията се занимава със силата, която миналото има да се намеси в настоящето: бомбата със закъснител в шкафа.
Пенелъпи Лайвли
Фотографията обръща целта на пътуването, което досега е трябвало да се срещне със странно и непознатото.
Маршал Маклуън
Това, което ми харесва във фотографията, е, че улавя момент, който е изчезнал завинаги, който не може да бъде възпроизведен.
Карл Лагерфелд
Книгата - това не е кино и не е фотография, нея не можеш да я възприемеш с очите. Не можеш да пишеш какво виждаш. Трябва да пишеш, какво чувстваш.
Анджей Сапковски
Избрах киното, защото в него можеш да съвместиш фотография, рисунки, музика - всичко, с което аз се занимавам.
Робърт Родригес
Много билбордове и реклами в списания прибягват до показване на изолирани части на тялото, а не на портрети на модели от цялото тяло, използващи или носещи продукти. Този стил на фотография, известен в индустрията като абстрактно представяне, позволява на зрителя да се види в рекламата, а не в модела.
Дъглас Рушкоф
Изобретяването на мигновената фотография е в това число и естетическо събитие: то е позволило на хората, които виждат в обкръжаващият ги обикновен свят художествена ценност, получавайки нова среда за изразяване.
Едуин Ланд
Фотографията е свързана с тайни. Тайните, които всички имаме и никога няма да разкажем.
Ким Едуардс
Борбата за фотография се превърна в моя живот.
Алфред Щиглиц
...причината да мислим, че технологията на компютърната графика е успяла да фалшифицира реалността е, че през последните сто и петдесет години сме приели образа на фотографията и филма като реалност.
Лев Манович
Цифровият образ унищожава фотографията, докато втвърдява, прославя и обезсмъртява фотографията.
Лев Манович
През първите десетилетия на фотографията времената на експозиция бяха доста дълги... Така че, подобно на рисунките, произведени с помощта на камера обскура, която изобразяваше реалността като статична и неподвижна, ранните фотографии представяха света като стабилен, вечен, непоклатим.
Лев Манович
Аз не съм против това, че мои откровени фотографии се появяват на всякакви сайтове. Но не всички. Аз ту обичам интернет, ту го ненавиждам.
Памела Андерсън
В този час на залез стените на каньона са неописуемо красиви и се страхувам, че магията на фотографията никога не може да запише това, което виждам сега. Високите кули близо до върха на каньона и стените на каньона там горе изглеждат така, сякаш Бог е протегнал ръка и е махнал четка със златна боя върху тях, позлатявайки тези скали в ярката светлина на залязващото слънце.
Бари Голдуотър
Обичайки фотографията и желаейки да бъде художник, всичко се оказва в процеса на създаване на филми. Странно е професионално да си свързан, защото те свързва с архитектурата, свързва те с живописта, свързва те с писатели, с актьори. Свързва ви с наистина всички изкуства.
Вим Вендерс
За разлика от обикновените фотографии, всеки малък фрагмент от холографски филм съдържа цялата информация, записана като цяло.
Майкъл Толбот
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща