Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Автобус"
Русия ме отблъсква. Хората в автобусите изглеждат така, сякаш се возят на електрически стол.
Мохамед Али
Не се качих в автобуса да ме арестуват. Качих се в автобуса да се прибера.
Роза Паркс
Целта на тероризма е да причинява терор, понякога за да продължи политическа цел, понякога заради очевидна ненавист. Хората, които терористите убиват не са техните цели; те са съпътстващи щети. И взривяването на самолети, влакове, магазини или автобуси не е целта; това са само тактически средства. Истинските цели на тероризма сме ние останалите: милиардите, които не сме убити, но сме тероризирани заради убийствата. Истинската цел на тероризма не не самият акт, а реакцията от акта. И ние правим точно това, което терористите искат.
Брус Шнайър
Да си трезвен в автобуса е съвсем различно от това да си пиян в автобуса.
Ози Озбърн
Винаги сме знаели как да почитаме падналите войници. Те бяха убити заради нас, те излязоха на нашата мисия. Но как да оплакваме случаен мъж, убит при терористична атака, докато седи в кафене? Как се оплаква домакиня, която се качи в автобус и никога не се връща?
А. Б. Йехошуа
Хвърлянето на неща ме ужаси. Страдах от изключителна, парализираща тревожност, когато ставаше дума за нещо отдалечено атлетично. Дори не бих бягал да хвана училищния автобус, защото знаех, че ще пътувам и след това ще ме дразнят цяла година.
Огастин Бъроуз
Движението по улиците на Бомбай в най-добрия случай е хаотично. Карането на велосипед е опасно занимание. Въпреки това има стотици от тях по улиците, които се конкурират с колите, автобусите и камионите, защото това е начинът на транспорт на бедните.
Рохинтън Мистри
Животът на пътя може да стане малко едноизмерен. Не исках да достигна 40 и трябваше да кажа, че всичко, което направих, беше да погледна през прозореца на туристически автобус и да се напия.
Брус Дикинсън
Когато отстъпваме място в автобуса, ние не го правим от вежливост.
Виктор Шкловски
Левицата не вижда нищо друго освен фанатизъм и суеверие в популярната защита на семейството или в популярните нагласи по отношение на абортите, престъпленията, автобусите и училищната програма.
Кристофър Лаш
Август - месец, който в автобуса е невъзможно да се отвори прозорец, който не може да се затвори през декември.
Леонард Луис Левинсън
Светът няма нужда от туристи, които минават в автобус и цъкат с език. Светът такъв, какъвто е, се нуждае от хора, които ще го обичат достатъчно, за да го променят, с това, което имат, където са.
Робърт Фулам
Ако вашият агент или издател скача нагоре и надолу при мисълта за вашия роман, това е защото изобразяват филмовия плакат отстрани на автобуса.
Дейв Морис
Аз бих искала да бъда рок звезда, солистка на група, ако не бях модел. Бих пътувала в автобуса със своята група и изнасяла концерти. Това е планът ми за следващият живот.
Кейт Мос
Когато вече сте в Детройт, не е нужно да взимате автобус, за да стигнете до там.
Рам Дас
За мен писането е като да пееш на най-неподходящото място, да пееш възможно най-красиво в автобус или в банка, където хората най-малко го очакват, и да се опитваш да ги накараш да искат да слушат.
Хишам Матар
Когато ти спиш по време на турне в автобуса, а пред твоето лице има вонящ чорап на някой човек, това прилича на ад на пътя.
Ангъс Йънг
Всеки има свой собствен път. Изборите, които са направили. Как двама души се озовават на едно и също място по едно и също време е загадка. Качваш се на асансьор с дузина непознати. Да се качиш на автобус, чакаш на опашка за тоалетната. Случва се всеки ден. Да се опитваме да предвидим местата, на които ще отидем, и хората, които ще срещнем, би било безсмислено.
Ноа Хоули
Продължителността на живота е статистически феномен. Все още може да ви удари пословичният автобус утре.
Рей Кързуайл
Ако има такова нещо като брак, то се случва много преди церемонията: в кола на път за летището; или когато сивата спалня се изпълва със зазоряване, единият любовник наблюдава другия; или докато двама непознати стоят заедно под дъжда без автобус в полезрението, с ръце, натежали с пазарски чанти. Тогава не знаете. Но по-късно осъзнаваш - това беше моментът. И винаги без думи.
Саймън ван Буй
Всяка сутрин се събуждаме, за да открием, че животът е малко по-разбираем. Всяка сутрин се събуждаме към изчезването на познатото. Всяка сутрин се събуждаме, за да открием, че сме изпуснали последния автобус за живота, който идва.
Стив Разник Тем
Или си в автобуса, или си извън автобуса.
Том Улф
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща