Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Компас" - страница 2
Нося часовник с компас. Харесва ми да знам, къде отивам.
Бил Мъри
Умът ни, подобно на иглата в този компас, може да се фокусира върху различни обекти през целия ден. Но в крайна сметка, когато останат сами да се уредят, те ще се съсредоточат върху обектите на нашата най-голяма привързаност.
Бил Хайбълс
Колкото по-безкасово става нашето общество, толкова повече се плъзга моралният ни компас.
Дан Ариели
Социопатът често се описва като човек с малко или никаква съвест. Ще оставя на психолозите да решат дали Холмс отговаря на клиничния профил, но няма съмнение, че нравственият й компас е бил много изкривен.
Джон Кариру
Кръстът не е само значка, която ни идентифицира... той е и компасът, който ни дава ориентация в дезориентиран свят.
Джон Стот
Животът не се управлява като кораб. Човек не може просто да погледне компаси и карти; плавайте по предварително определени маршрути; да установи комфорта като единствен постулат на пътуването и да очаква, че по този начин в безопасност от опасности и неприятни изненади, от поражение и провал, той ще намери райския бряг. Вълнение възниква в движение. Само тревожните сетива разпознават красотата.
Драган Великич
Родителите ми бяха първите ми шефове - те ми дадоха моя морален компас, цели и първо признание. Баща ми е работил 25 години за Ролс-Ройс в Англия. Той ме научи на стойността да работиш някъде, където можеш да направиш разлика - да не гониш пари, а да вършиш работа, която смяташ за целенасочена.
Ейдриън Гостик
Популярността не е моят компас. Освен ако не може да помогне на човек да действа, да бъде разбран... това е от значение.
Еманюел Макрон
Баща ми научи братята и сестрите ми и важността на положителните ценности и силния етичен компас. Той ни показа как да бъдем устойчиви, как да се справяме с предизвикателствата и как да се стремим към върхови постижения във всичко, което правим. Той ни научи, че няма нищо, което да не можем да постигнем, ако се оженим за визия и страст с трайна работна етика.
Иванка Тръмп
Компасът с точни знания насочва най-краткия, най-сигурния, най-евтиният курс към която и да е крайна цел.
Клод Хопкинс
Чувството за срам не е лош морален компас.
Колин Пауъл
Образованието няма никаква стойност и талантът не струва нищо, освен ако нямате непоклатима цел. Никога не се оказвайте без компас.
Кондолиза Райс
Обстоятелствата ни разкъсват. Съдбата често зависи от нашите решения. Но - сърцето е компас, който винаги ще показва правилния път.
Кристин Хармел
Когато понякога се събужда от тъмни сънища за счупени люлки и компаси без лагери, той изтласква безпокойството, оставяйки дневната светлина да му противоречи. И изолацията го приспива с музиката на лъжата.
М. Л. Стедман
Сега вече нямам никакво друго желание, освен да обичам Исус до полуда! Да, само ЛЮБОВТА ме привлича, не искам вече ни страдание, ни смърт, и все пак и двете са ми еднакво скъпи. Дълго време ги бях призовавала като предвестници на радост. ... Страданието беше мое притежание и ми се струваше, че докосвам небето. Днес само пълното отдаване в ръцете на Бога ме ръководи – друг компас нямам. Не умея вече нищо друго да искам с жар, освен съвършеното изпълнение на Божията воля над душата ми.
Тереза от Лизио
Предишна
1
2
(Текуща)
Следваща