Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Компас"
Отдавна наричат света бурен океан, но щастлив е този, който плава с компас.
Николай Карамзин
Всички ние плуваме по вълните на океана; разума ни служи като компас, а страстите - вятъра, гонещ нас.
Александър Поуп
Подобно на игла за компас, която сочи на север, обвиняващият пръст на мъжа винаги намира жена. Винаги.
Халед Хосейни
Силен темперамент има този, който не губи равновесие дори в моменти на най-голяма възбуда. Силен темперамент притежава човекът, способен не само силно да чувства, но и да съхранява равновесието си при най-различни изпитания и е способен, въпреки бурята в гърдите, да се подчинява на най-фините указания на разума - също като стрелката на компаса в кораба, подмятан от бурята.
Карл фон Клаузевиц
Общество без религия е като кораб без компас.
Наполеон Бонапарт
Аз самият бях компасът на това море: бях светът, в който ходех и това, което видях или чух или почувствах, идваше не от мен самия; И там се оказах по-истински и по-странен.
Уолъс Стивънс
Хората трябва просто да изразяват себе си и да не се тревожат за тенденциите – опитайте се да използвате модата като компас, индикатор, примери за неща, които можете да бъдете. Не бива да се приема толкова сериозно. Това са само дрехи.
Кели Кътроун
За да бъдеш честен, трябва да присъединиш към благородството на душата и просветен ум. Този, у когото са съединени тези различни дарове на природата, винаги се ръководи от компаса на обществената полза.
Клод Адриан Хелвеций
Аз осъзнах, че търсенето е моят символ, емблемата на тези, които излизат през нощта без нищо в ума, разрушителите на компаси.
Хулио Кортасар
Не е претенциозно да се каже, че цялата финансова индустрия се върти около точката на компаса на абсолютно безопасния рейтинг AAA. Но финансовата криза се случи, защото рейтингите AAA престанаха да бъдат нещо, което трябваше да се спечели, и се превърнаха в нещо, за което може да се плати.
Мат Таиби
Трябва активно да мислим как биха изглеждали нашите изобретения, ако бъдат експлоатирани от някой с по-малко морален компас и да решим дали светът наистина ще бъде по-добре с тях в него.
Хана Фрай
Светът и това, което хората с друго име смятат за добре да нарекат Раят (под чийто компас са покрити всички неща), ние трябва да вярваме с всички разумни, че е божествена сила, вечна, огромна, без начало, и никога да не загине.
Плиний Стари
Ако човек няма компас, когато не знае къде се намира и накъде иска да отиде, може да заключи, че няма лидерство или интерес да оформя събитията.
Хелмут Кол
Ако се движи без компас в тъмнината или в условия на ограничена видимост, човек винаги започва да обикаля по посока на часовниковата стрелка.
Валентин Катаев
Бел Еър, убеден съм, е създаден от някакъв дяволски садист, който нарочно реши да не използва компас или геодезист.
Граучо Маркс
И хората отиват в чужбина, за да се възхищават на височините на планините, могъщите вълни на морето, широките приливи и отливи на реките, компаса на океана и кръговете на звездите, но подминават мистерията на самите себе си без да се замислят.
Августин
Той казваше, че всички имаме компас в себе си и това, което трябва да направим, е да го намерим и да го следваме.
Ан Патчет
Не можете да имате учеща организация без споделена визия... Споделената визия осигурява компас, за да продължи да се учи в курса, когато се развие стрес.
Питър Сендж
Моралният компас, закрепен към гърба й, беше толкова тежък, че едва успяваше да стои изправена.
Сюзън Елизабет Филипс
Честността е принцип. Обслужването е принцип. Любовта е принцип. Тежката работа е принцип. Уважение, благодарност, умереност, справедливост, почтеност, лоялност и отговорност са принципи. Има още десетки и десетки. Те не са трудни за идентифициране. Точно както компасът винаги сочи истинския север, сърцето ви ще разпознае истинските принципи.
Шон Кови
Сърцето ще покаже верния път. В крайна сметка сърцето е компасът на нашия живот.
Адриан Махо
Подобно на намагнетизирана игла, плаваща върху повърхността на масло, Съпротивата неизменно ще сочи към истинския Север – което означава, че призивът или действието, които най-много иска да ни попречи да извършим. Можем да използваме това. Можем да го използваме като компас. Можем да навигираме чрез Съпротивата, оставяйки я да ни води към това призвание или действие, което трябва да следваме преди всички останали. Основно правило: Колкото по-важно е едно обаждане или действие за еволюцията на нашата душа, толкова по-голяма съпротива ще изпитваме към преследването им.
Стивън Пресфийлд
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща