Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Сюжет"
През цялата драма - независимо дали е проклета или не - Любовта позлатява сцената, а жените ръководят сюжета.
Ричард Шеридан
Но аз мразя произведения, които са чиста измислица, даже най-фантастичният сюжет трябва да бъде фактически оправдан, само лъжецът се ръководи от гола измислица.
Джордж Байрон
Баналичният отговор е, че всичко е вярно, но нищо от това не се е случило. Това е емоционално вярно, но събитията, сюжетът, разказът не са верни за моя живот, въпреки че съм изпитал повечето от емоциите, изпитани от героите в пиесата.
Патрик Марбър
От девет годишен всеки ден излизах на улицата и рисувах. Виждах красотата, там където другите виждат мръсотия. И това остана в мен - мен ме привличат тъмни истории и тъмни сюжети.
Ридли Скот
Всяка цивилизация вижда себе си като център на света и пише своята история като централен сюжет на историята на човечеството.
Самюъл Хънтингтън
Живота не е сюжет, живота е детайл.
Джоди Пико
За да нарисувате морето действително добре, вие трябва да го гледате всеки час, всеки ден на едно и също място, че да можете да разберете, как трябва да работите на това конкретно място, и именно затова аз работя над едни и същи теми и сюжети отново и отново и отново, четири или даже шест пъти.
Клод Моне
Трудно е да се напише добър сюжет, много е трудно.
Дейвид Мамет
Разказването е за две неща; става въпрос за характер и сюжет.
Джордж Лукас
Много любовни истории, когато стигнат до края си, те свършват. Ние някак си взимаме сюжета и смятам, че точно това го прави интересен.
Райън Гослинг
Избягвам структурата на сюжета, която зависи от поведението на героите по начини, които в крайна сметка ще бъдат обяснени с тяхното детство или с някаква скорошна травма или събитие. Хората са невероятно сложни. Кой знае защо са такива, каквито са?
Рейчъл Къшнър
Отношението на героя е по-важно от сюжета.
Стивън Канел
Просто ви давам някакъв удар, нелепият сюжет на роман, история, която съм измислил, за да докосне сърцето ви - една трета глупост, една трета алкохол и една трета истинска нежност, знаете какви неща.
Антонио Лобо Антунеш
Животът на някои хора сякаш протича в разказ; моят имаше много спирания и стартове. Това прави травмата. Прекъсва сюжета. Не можете да го обработите, защото не се вписва в това, което е било преди или какво идва след това.
Джесика Стърн
Ето какъв сюжет ме интересува повече от всичко: любов, отсъствие на любов, смъртта на любовта, болка, съпровождаща загубата на този, който е бил най-необходим.
Джон Касаветис
Животът не беше сюжет. Далеч по-интересен е от всичко, което можете да разкажете за него, защото езикът поради самата си същност подрежда нещата, а животът в действителност е изграден от безпорядък.
Ерика Джонг
Историята е свързана с привличането на читателя, а сюжетът е по-екстернализиран механизъм на откровението. Сюжетът е по-античен, по-перформативен и по-малко интимен. Когато разказваш история, я разказваш в ухото на някого.
Ан Енрайт
Когато се разведете и се ожените повторно, никой не се изхвърля. Всички са все още там. Дори техният сюжет да не е директно ваш.
Ан Патчет
Те правят филми и пишат книги със сюжети, много подобни на фазата и дори не подозират, че имат всичко това, че всичко това е истина, че всичко това може да се научи.
Михаил Радуга
Сюжетът, написан на хартия, може да бъде заснет от всяка сцена и след това да се събере всичко в монтажната стая. Това беше истинска мечта за всеки режисьор.
Найджъл Гудал
Конфликтът е мястото, където се пресичат характер и сюжет.
Нанси Крес
Двучасовият филм обикновено е средство за предаване на сюжет; обикновено трябва да представите всички герои, да кажете каква е целта и след това да стигнете до там с неуспех, но всъщност не е такъв животът или това, което една история непременно иска да бъде.
Ноа Хоули
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща