Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Куршум" - страница 2
Мислите са като куршуми. Те отиват точно при вас. Ти си като целта. Когато се разхождате и сте депресирани или има умора или поведение, с което не сте свикнали, това може да бъде нечия енергия върху вас. Трябва да знаете как да го почистите. Също така хората искат да се свържат с любими хора, които са преминали.
Джеймс Ван Прааг
Мислите са като куршуми. Трябва да сте наясно, когато влизате в сграда каква енергия има там, чиито мисли са там. Хората трябва да осъзнаят, когато хората мислят за вас, че тяхната мисъл е върху вас.
Джеймс Ван Прааг
Преди няколко години с моите колеги взехме позиция в работата си, че няма да търсим вълшебния куршум, защото няма такъв. Това са само основни проблеми, изискващи основна работа. Няма нищо магическо в това.
Джефри Сакс
Те казват, че наркоманията е нелечима. Спорен въпрос. Зависи какво да лекувате. Във всеки случай, автоматичен куршум я лекува бързо, ефективно и завинаги.
Александър Конторович
Идеите са по-опасни от куршумите. Те просто не убиват веднага.
Джон Каценбах
Един куршум в главата всеки път ще коригира пристъп на астма.
Ейдриън Маккинти
Истинските куршуми не убиват призраците. По същия начин, духови куршуми не убиват живи същества.
Алехандро Ходоровски
Това е малко известен факт, но родителите са като супергерои. Само с няколко вълшебни думи те могат да ви накарат да се почувствате висок десет фута и устойчив на куршуми, те могат да убият драконите на съмнението и безпокойството, могат да накарат проблемите ви да изчезнат. Но разбира се, те могат да правят това само докато сте дете. Когато станете възрастен, станете господар на собствената си вселена, те не са толкова могъщи, колкото някога са били. Може би затова толкова много от нас отделят време да растат.
Лиса Ангър
Забавно как времето лекува. Като онзи куршум в ребрата ми. Там е, знам, че е там, но вече едвам го усещам.
Лорън Оливър
Най-простото сюрреалистично действие се състои в това да излезеш на улицата с револвер в ръка и да стреляш напосоки в тълпата колкото можеш повече. Всеки, който никога не е изпитвал желанието да се разправи по този начин с унижението и затъпяването, явно сам принадлежи към тази тълпа, а собственият му корем е на нивото на куршума.
Андре Бретон
Някой път красивите очи нараняват много по-болезнено, отколкото оловото на куршума.
Майн Рид
...Добре облечен, руса коса, очи май зелени, на бой – нисък, разтъртен. Върху него два пищова, ятаган черночирен, едно шишане с даалийски чакмак 5 педи дълго, 5 драма куршум носи. Годините му бяха около 20.
Хаджи Димитър
Аз оглеждам свободата. Индустриалните постройки в предградията, вилите в редица с перфектни покриви, пътните знаци без дупки от куршуми.
Маргарет Мацантини
Мислех си, че поезията ме е напуснала завинаги, затова бях изненадан, направо ошашавен, когато внезапно посегнах към химикалката и думите ми започнаха сами да се изписват. Това стана след второто ми посещение на лобното място и гроба на моя прадядо Леонид войвода. Бил е комита в Гевгелийско, Вардарска Македония. Загива героично, след като се сражава цял ден до последния си патрон с обградилия го отвсякъде многоброен аскер и башибозук и накрая, за да не попадне жив в ръцете на турците, се самоубива с куршум в гърлото. Бил е само на 27 години, но вече истински мъж. Оставил е две невръстни момчета и жена.
Румен Леонидов
На война всеки е заменим. Включително и аз! Всеки, който си помисли, че е незаменим, не става за нищо. Бих сменил този офицер веднага. ... Всеки, който започне да си мисли, че е незаменим, ще започне да стои настрана от сраженията и фронта. Ще започне да прекарва повече време в тилните ешелони и да си мисли, че е твърде важен, за да рискува да бъде там, където свистят куршуми и загиват хора. Този човек е двоен страхливец. Той се страхува и от себе си и от врага. На война всеки един е заменим.
Джордж Патън
Така се появи "Един глас ми говори за вас”, която имаше невероятен успех. В България книгата излезе през 1999. Американска журналистка от италиански произход ме покани в САЩ. Там гостувах в телевизии в Лос Анджелис, Ню Йорк, Атланта. Появих се и в шоуто на Лари Кинг. Той ме пита за себе си и му обясних, че на 15-години са го ранили с куршум в рамото. Оказа се, че тази история никой освен него не я е знаел до момента.
Теодора Стефанова
Предишна
1
2
(Текуща)
Следваща