Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Паника"
И най-строгата защита на свободата на словото няма да предпази човека от фалшива аларма за пожар в театъра и последвалата я паника.
Оливър Уендъл Холмс — младши
Вие не трябва да изкарвате на борсата акции до тогава, докато не можете да наблюдавате падане на своите акции на 50% без паника.
Уорън Бъфет
Паника: Силно подценен капацитет, благодарение на който хората могат ясно да посочат, че нещо не е наред. Като се има предвид главата им, повечето хора се паникьосват с голямо достойнство и въображение. Това може да се нарече демократичен израз или практически здрав разум.
Джон Ралстън Сол
Процесът на пренаписване е приятен, защото не сте в тази екзистенциална паника, когато изобщо нямате роман.
Роуз Тримейн
По-високата степен на спешност не означава постоянно присъстваща паника, безпокойство или страх. Това означава състояние, в което самодоволството на практика липсва.
Джон П. Котър
Бележка към себе си: единственият начин да накара хората да изпаднат в паника беше да ги предупреди да не го правят.
Алистър Рейнолдс
Но страхът - паниката - не знае причина. То създава за една нощ нещата, от които се страхува. Това е най-голямата мъка на човечеството. Накратко, страхът е дяволът. То причинява повечето от греха, бедствията, болестите и нещастието на света. Това е лъвът, който броди по земята, търсейки кого да... погълне. Единственото убежище е в знанието, че няма сила, различна от силата, която му давате.
Робърт Колиър
На практика всеки знае какво е да се чувстваш тревожен, притеснен, нервен, уплашен, напрегнат или в паника. Често безпокойството е просто неприятност, но понякога може да ви осакати и да ви попречи да правите това, което наистина искате с живота си. Но имам няколко чудесни новини за вас: можете да промените начина, по който се чувствате.
Дейвид Бърнс
В животинска паника плътта ми се прилепи към скелета.
Майкъл Кънингам
Ярост, паника, надежда - всичко изчезна, оставяйки само хладно отчаяние.
Розмари Роджърс
Нетаняху се притиска лесно, изпада в паника и губи сетивата си... за да управлява държава като Израел, лидерът трябва да има разум и преценка и стоманени нерви, две черти, които той няма.
Ариел Шарон
Сега те не бяха нито добри, нито зли - всяко живо същество просто пълзеше или скачаше в масовата паника.
Вислава Шимборска
Исках животът ми да започне – но в онези редки моменти, когато изглеждаше, че нещо наистина може да се промени, ме обхвана паника.
Къртис Ситенфелд
Не се поддавайте на паника. Страхове на никого не са нужни. Бог се грижи за добруването на човека и му помага. Трябва да сме хладнокръвни и да мислим с разума си. Каквото и да става, трябва да се молим, да мислим и да действаме спокойно. Най-добре е винаги да се стараем духовно да се противопоставим на трудна ситуация. Днес е малко обаче онази духовна естествена смелост, която се ражда от святостта и дръзновението на Бога, онази смелост така необходима, за да не се плашим при вида на всяка опасност...
Паисий Светогорец
Вярата е отказът от паника.
Мартин Лойд-Джоунс
Позитивната психология не е предназначена да замени терапията или фармакологията. Така че, когато съм депресиран, тревожен или в паника или посттравматично стресово разстройство, аз съм за терапии, които ще работят. Позитивната психология е друга стрела в колчана на публичната политика и психология, чрез която можем да издигнем благосъстоянието над нулата.
Мартин Селигман
Добре известно е, че паниката, отчаянието, депресията, омразата, яростта, раздразнението, разочарованието - всичко това предизвиква отрицателни биохимични промени в тялото.
Норман Казънс
Нищо не е по-съществено при лечението на сериозно заболяване от освобождаването на пациента от паниката и предчувствията.
Норман Казънс
Сбогом с разбито сърце е болест. Аз съм паника, която те затваря в черната дупка на съжалението. Опитах се да си тръгна, без изобщо да пристигна. И се опитах да остана неподвижен, чувствайки, че всичко ми убягва.
Пино Кориас
Тежестта, която пое, й помогна да избегне собствената си болка и паника. Той едновременно я потискаше и облекчаваше страданията й.
Робин Норууд
Адреналинът притъпява разума; паниката го убива.
Тед Декър
Случаи на паника, причинени от слухове, че злите сили крадат пениси или значително намаляват размера им, бяха регистрирани по целия свят.
Том Филипс
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща