Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Шедьовър"
Семейството е едно от шедьоврите на природата.
Джордж Сантаяна
Даже най-великият шедьовър на литературата е просто приведен в безпорядък речник.
Жан Кокто
Предизвиквам те да превърнеш живота си в шедьовър. Предизвиквам те да се присъединиш към редиците на онези хора, които живеят това, което преподават, които ходят на своите разговори.
Антъни Робинс
За създаване на литературен шедьовър единият талант е малко. Таланта трябва да отгатне времето. Таланта и времето са неразделни...
Матю Арнолд
Законите на физиката са платното, на което Бог твори своите шедьоври.
Дан Браун
Съществуването е поредица от бележки под линия в един обширен, неясен и недовършен шедьовър.
Владимир Набоков
Не е нужно да готвите фантазия или сложни шедьоври - просто добра храна от пресни съставки.
Джулия Чайлд
Моята градина е моят най-красив шедьовър.
Клод Моне
Не дразни идиота, че не можел да напише шедьовър. Ами ако успее?
Станислав Йежи Лец
Единствената ми фантазия относно писането беше, че на старини, след като съм режисирал много шедьоври, ще напиша мемоарите си.
Мануел Пуиг
Художникът не може да търси в другите да потвърдят неговите усилия или призванието му. Ако не ми вярвате, попитайте Ван Гог, който създаваше шедьовър след шедьовър и така и не намери купувач през целия си живот.
Стивън Пресфийлд
Той обича класическата музика, живописта, шедьоврите на литературата... Е, всеки има свои недостатъци.
Брижит Бардо
Не се прекланяйте пред критици, които сами не са написали страхотни шедьоври.
Лорънс Ферлингети
Шедьовърът е гаранция за гениалност, но гениалността не е гаранция за шедьовър.
Андре Малро
Темата не се избира. В това е именно тайната на шедьовъра, че темата е отражение на темперамента на писателя.
Гюстав Флобер
Всеки голям шедьовър е пречистване на света.
Андре Малро
Всяко живо същество е шедьовър, написано от природата и редактирано от еволюцията.
Нийл Деграс Тайсън
Създаден си като шедьовър и си един от изразите на Бог за красота. Ниски, високи, слаби, дебели, лунички, големи очи, малки... няма значение.
Дана Греш
Въпрос на чест за всеки драматург е да поставя пиеси. Преди всичко трябва да мислим за това, че актьорите трябва да играят всяка вечер пред публиката, която идва в театъра, за да забрави за своите невзгоди и трагедии. А ако някоя от тях се окаже и шедьовър – толкова по-добре!
Жан Ануи
Някои програми са театрални шедьоври, но всичко, което виждаме, е отрицателната страна на ядрената война.
Бари Голдуотър
За да преуспеете, трябва да творите подлости и шедьоври. За кое от двете сте по-способни?
Жул Ренар
Аз съм свой собствен експеримент и също и свой шедьовър.
Мадона
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща