Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Сигнал" - страница 2
Усещането за заинтересованост може да действа като вид неврологичен сигнал, насочвайки ни към плодотворни области на изследване.
Бъръс Фредерик Скинър
Както в отделна клетка, естеството на нашия живот се определя не от гени, а от реакциите ни на сигнали от външния свят, които придават движение на жизненоважни механизми.
Брус Липтън
Точно като една клетка, характерът на нашия живот се определя не от нашите гени, а от нашите реакции на екологичните сигнали, които движат живота.
Брус Липтън
Правителството на САЩ във Вашингтон постоянно дава амнистия на най-висшите си служители, дори когато те извършват най-грубите престъпления. И все пак идеята за амнистия за подател на сигнал е смятана за радикална и крайна.
Глен Грийнуолд
Бунт срещу нова идея и закони, които да попречат на някой да я приеме, почти винаги могат да се разглеждат като сигнал, че новата идея е на път да бъде приета за даденост. ... Те не започнаха да правят закони, за да забранят преподаването на еволюцията, докато всички не го приемат за даденост.
Гуен Бристоу
Умението е клетъчна изолация, която обгръща невронни вериги и която расте в отговор на определени сигнали.
Даниел Койл
За икономистите цените служат като решаващ сигнал за производителите и потребителите. На регулиран пазар държавата определя цени, достатъчно високи за частните компании, за да покрият разходите си и да спечелят гарантирана печалба за своите инвеститори. Но на дерегулиран пазар цените трябва да варират в зависимост от търсенето и предлагането.
Алекс Беренсън
Сексуалните сигнали могат да се получават без съзнателно изпращане.
Джейкъб Уайсбърг
Заповед 8: Ученето за откриване на фалшиви или подвеждащи невербални сигнали също е критично.
Джо Наваро
Можем да решим да отидем на любимото ни място сред природата или да слушаме музика, която ни издига в състояние на екстаз. Можем да променим канала за излъчване, като изключим новините и вместо това настройваме думите и енергията на вдъхновяващ учител. Можем да вземем съзнателно решение да насочим вниманието си от обикновената местна реалност към възвишения нелокален сигнал на универсалния ум.
Доусън Чърч
Ако хората бяха по-мълчаливи, щяха да чуят звуците от живота си. Ако хората мълчаха, някоя от думите им - редки думи - щеше да звучи по-сериозно. Ако хората мълчаха, щяха да хванат сигналите, които всички ние си изпращаме - точно като дълбоководни същества, които намигат или променят цвета на кожата си.
Али Бенджамин
Добро правило е да търсите три сигнала за езика на тялото, които подсилват едно и също невербално послание.
Карол Кинси Гоуман
Най-важното, което можем да направим, е да преследваме нарушителите, да се справим с тези, които са нарушили закона и са извършили това престъпление. И ако можем да направим това, тогава можем да започнем да се занимаваме с този проблем и да изпратим сигнал, че това не е проблем, който ще игнорираме в армията на Съединените щати.
Леон Панета
И така, за последен път Том се изкачи по стотиците стълби. За последен път той изпълнява алхимията на блясъка от сяра и нефт. За последен път той изпрати сигнала си до моряците на километри за: пазете се.
М. Л. Стедман
Благодаря на всички за подкрепата! Благодаря и на колегите от полицията за професионалното отношение! Бях извикан да давам сведения по три сигнала. И трите са на база кой какво е чул от друг, който също е чул нещо. И то преди 12 години. Това е несериозен опит да ме сплашат и унижат. Така работят комунистическите служби на Рашков. ЦИК също беше впрегната да ме унижава вчера, но през нощта се усетиха, че ако ме оставят депутат, не могат да ме викат на разпит и си смениха позорно решението. За всичко това е отговорен Радев. Аз ще му простя, но народът и историята – не!
Бойко Борисов
На всеки човек е присъща вродена съпротива към подчинението. Дисциплината премахва тази съпротива и след известна тренировка прави подчинението навик и подсъзнателно действие. Докъде може да стигне един недисциплиниран футболен отбор? Играчите реагират подсъзнателно на сигналите. Това трябва да е именно така, защото секунда за размисъл може да даде възможност на противника да скочи. Войната е много по-сложна от футбола. Няма човек, който да не изпитва страх по време на сражение, но дисциплината създава у него форма на заместващ кураж, който заедно с мъжеството му води до победа. Самоуважението идва директно от дисциплината. Поговорката в армията: "Някой да е виждал мръсен войник с медал?" е вярна в много голяма степен.
Джордж Патън
Предишна
1
2
(Текуща)
Следваща