Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Биография" - страница 2
Издателите знаят, че няма истории, а има биографии.
Хенрих Боровик
Ако четете някакви автобиографии или биографии на военни генерали, повечето от тях никога не са искали да се бият, разбирате ли? Необходимо е. Войната е необходима.
Брайън Азарело
Умните художествени галерии знаят, че не думите на хартия, а емоцията в парчето кара клиентите да изтеглят кредитната карта или чековата книжка. Загрижеността номер едно на галерията е дали тези неща ще се продават? Това, което артикулира вашата биография, изявление на художника или автобиографията, няма да ви помогне, ако не правите изкуство, което да се свързва с купувачите.
Джак Уайт
Всеки от нас се нуждае от адекватна биография: Как да събера в последователен образ частите от живота си? Как да намеря основния сюжет на моята история?
Джеймс Хилман
...и историческият Исус, и Христос на религията се явяват пред нас като символ на жестокото време, което го е родило. Неговата кратка драматична биография отразява вечното страдание на човешкия род и неугасимата вяра на хората в окончателната победа на справедливостта на земята.
Зенон Косидовски
Защо четем биография? Защо избираме да ги напишем? Защото ние сме хора, програмирани да бъдем любопитни към други човешки същества и да изживеем нещо от живота им. Това винаги е било така – погледнете Библията, натъпкана с биографии, много популярно четиво.
Клеър Томалин
Да пишете биографията на Чарлз Дикенс е като да напишете пет биографии.
Клеър Томалин
Понякога си мисля, че откакто започнах да пиша биографии, имам повече живот в книгите, отколкото в реалния си живот.
Клеър Томалин
Биографиите по своята същност са много по-трудни за създаване на филми, отколкото в романи, тъй като романите идват с изградени сюжети и написани диалози, докато аз не измислям диалог за моите субекти и не рисувам живота им за тях.
Клеър Томалин
Имам много положителни спомени от четенето на биографии на необичайни американци като дете.
Крис ван Алсбърг
Животът е твърде непредсказуем и абсурден, за да бъде превърнат в разказ. Единствената литературна форма на адекватен живот е лирическото стихотворение, винаги двусмислено и внушаващо. Затова Бродски винаги настояваше да го съдят не по биография, а по поезия.
Лев Лосев
Не затваряй очи пред тъмните петна в биографията на жената – може да опетниш и собствената си биография.
Веселин Георгиев
Не четете история, четете биографии, защото това е животът без теории.
Бенджамин Дизраели
Една добре написана биография е нещо толкова рядко, колкото и разумно изживеният живот.
Томас Карлайл
Аз ще си спестя тази биография. Казвам се Гиньо Ганев. Може би дотук спира, но има една интересна подробност. Народен представител съм в много легистатури на българското Народно събрание. Помня, че първият ми мандат беше в 1978 г. Бил съм в различни парламентарни комисии и органи на българското Народно събрание с международно участие. За първи път съм в тази комисия. Направих го по желание и с голям интерес. Благодаря.
Гиньо Ганев
"Нейното място в деноминацията беше единствено по рода си. Тя не претендираше да бъде ръководителка, но изключително един глас, една вестителка, която предава Божиите вести на народа Му. Нейният живот беше отбелязан с дълбока скромност и високо духовно влияние. Нейните вести допринесоха главно за единство на църквите на адвентистите от седмия ден” (Речник на американски биографии, том 20, стр. 98)
Елън Гулд Уайт
Предишна
1
2
(Текуща)
Следваща