Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Биография"
Четейки биография, помнете, че истината никога не става за публикуване.
Джордж Бърнард Шоу
В нормална женска биография - до тридесет години хронология, след тридесет митология.
Дон Аминадо
Огромното мнозинство от човешките биографии са сив транзит между вътрешния спазъм и забравата.
Джордж Стайнър
Който не е страдал от безсъние, той не знае биографията си.
Дон Аминадо
Творческият човек не трябва да има друга биография освен неговите произведения.
Б. Травен
След като се докоснете до биографиите на човешките същества, идеята, че политическите убеждения са логично определени, се срива като набоден балон.
Уолтър Липман
Биографията, подобно на лова на едър дивеч, е една от признатите форми на спорт и е толкова несправедлива, колкото може да бъде само спортът.
Филип Гедала
Биографията на един писател - или дори автобиографията - винаги ще има тази непълнота.
В. С. Найпол
Не искам да правя типа писане, където рецитирам биография, родителство и образование. Искам да стана от думите на страницата и да направя нещо, да нараня някого.
Дон ДеЛило
Известния писател - това не е толкова поет или прозаик, но и действащо лице в нашата биография.
Уистън Хю Одън
Обичам да чета. Особено биографии на велики хора. Днес когато аз препрочитам своята биография - о, това е великолепна книжка!
Вини Джоунс
Мисля, че биографията е толкова интересна, колкото и живота и времето, които осветява.
А. Скот Бърг
Започнах да се чудя, може ли наистина да се напише биография на заболяване? Но открих, че мисля за рака като този герой, който живее от 4000 години и исках да знам какво е неговото раждане, какъв е неговият ум, неговата личност, неговата психика?
Сидхарт Мукхърджи
Четейки биографиите на великите хора, аз открих, че първата победа те са удържали над себе си.
Хари С. Труман
Биографите използват историците повече, отколкото историците използват биографи, въпреки че може да има двупосочен трафик - например непрекъснато нарастващото производство на биографии на жените помага да се промени общата картина на миналото, представена от историците.
Клеър Томалин
Биографията ви не е вашата съдба, вашите решения са.
Антъни Робинс
Биографията е единствената история.
Томас Карлайл
Същественото е не биографията, а характеристиката.
Ваклуш Толев
Биографиите разказват преживяванията на хората, хората винаги липсват. Автобиографиите лъжат невинно, защото човек обича себе си най-добре.
Ойя Байдар
Не мисля, че някога има обективна биография. Нашата визия за нашия обект винаги се формира от това кои сме. Така че, разбира се, мисля, че гледната точка на биографа винаги е нещо, което трябва да се има предвид.
Стейси Шиф
Когато накрая събрах смелост да кажа на приятел романист, че говоря с редактори за биография, нейният отговор беше: "О, добре е. Това не е истинска книга."
Стейси Шиф
...мъжете независимо от тяхното финансово положение, социален статус, или биография искат, жените да им позволят да се грижат за тях.
Стив Харви
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща