Цитати на тема "Баня" - страница 2
Докато я прегръщаше, утешаваше и галеше, той си помисли колко странно нещо беше семейният живот, особено в съвременния свят, как семейството ти може да се разпада от една трагедия, синът ти може да те мрази, бившата ти да пуши марихуана в банята, а дъщеря ти да влезе в затвора и все пак ти да се чувстваш щастлив, че участваш във всичко това, че има хора, които се нуждаят от теб и зависят от теб, дори и да не го знаят.
Андрю Портър
Може да се влюбя до уши в новото си бебе, но той не беше лесно новородено. Той беше прекрасен, но взискателен, постоянно неспокоен, суетен и не се интересуваше от хранене, освен ако не беше между полунощ и пет сутринта. Разбира се, имаше моменти на чисто щастие, когато го увивах след банята и го гушвах в мен или просто да се удивлявам на кадифената кожа на ръцете му. Но имаше и моменти, когато липсата на сън и смазващата изтощение имах чувството, че никога няма да свърши и аз се обвинявах за факта, че Уилям не беше онзи бълбукащ, доволен вързоп радост, който предполагах, че ще бъде. Бях сигурна, че вероятно правя нещо нередно, въпреки че прочетох всяко ръководство за родители.
Катрин Айзък
Не гледай чуждите грехове, но гледай само своето зло, защото няма да бъдеш изпитван за другите, но само за себе си ще даваш отговор. За тебе няма никаква необходимост да изпитваш другите, кой как живее, как съгрешава, но внимавай за себе си, угаждаш ли на Бога, подражаваш ли на житието на светиите, следваш ли техните стъпки, приятно ли е твоето дело пред Бога. Човекът, осъждащ другите, е като лукаво огледало, всички отразява в себе си, а себе си не вижда, или като мръсна баня, която всички мие, а сама стои в блатото. Така и съдещият другите гледа към всички, кой как яде, как пие, как съгрешава - всички вижда, а себе си не вижда.
Димитрий Ростовски