Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Уединение"
Ето защо обичах технологията: ако я използвате правилно, тя може да ви даде сила и уединение.
Кори Доктороу
Написахме стихове, които ни осъдиха, без надежда за помилване, на най-горчивото уединение.
Салваторе Куазимодо
Любовта към уединението е признак за предразположеност към знания. Само че знанието се достига само тогава, когато неизменното усещане за уединеност не ни оставя нито в средата на тълпата, нито в полето на боя, нито в пазарската суматоха.
Шри Ауробиндо
Изгубен в уединението на огромната си сила, той започна да губи посока.
Габриел Гарсия Маркес
Тайната на добрата старост е просто почетен пакт с уединението.
Габриел Гарсия Маркес
Умните хора не толкова търсят умишлено уединението, колкото избягват суетата, създавана от глупаците.
Артур Шопенхауер
Едва ли е преувеличение да се каже, че шимпанзето, държано в уединение, изобщо не е истинско шимпанзе.
Волфганг Кьолер
Не че тя възрази срещу уединението. Точно обратното. Тя имаше книги, благодаря на Небето, количества книги. Всякакви книги.
Джийн Рис
Най-дълбоката и органична смърт е смъртта в уединение, когато дори светлината се превръща в принцип на смъртта. В такива моменти ще бъдете откъснати от живота, от любовта, усмивките, приятелите и дори от смъртта. И ще се запитате дали има нещо освен нищожеството на света и вашето собствено нищожество.
Емил Чоран
Масовата комуникация, радиото и най-вече телевизията се опитват, не без успех, да унищожат всяка възможност за уединение и размисъл.
Еудженио Монтале
Това вечно бързане на работа и компания ме съсипва душата, ако не и тялото. Повече уединение и по-ранни часове!
Уилям Уилбърфорс
Този свят е създаден от Божия страх от уединение. С други думи, ние, създанията, нямаме друго значение освен да разсейваме Създателя. Бедни клоуни на абсолюта, забравяме, че живеем драми за скуката на зрител, чиито пляскания никога не са стигали до ушите на смъртен.
Емил Чоран
Ние заместваме Бог, доколкото можем; защото всеки бог е добър, при условие че той продължава във вечността нашето желание за решаващо уединение...
Емил Чоран
Човек може да бъде наставляван в обществото, вдъхновява се само в уединение.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Понякога живота е изключително въпрос на наличие на чашки кафе, а също и на уединението което те дават.
Ричард Бротиган
Това е потресаваща комбинация: великия страх от самотата и отчаяната необходимост за уединение. Именно такова дърпане на въже ме е мъчило цял живот.
Джоди Фостър
Писането призовава към неизползвани мускули и включва уединение и неподвижност.
Дороти Бранд
Въпреки че сега съм доста популярен в моята страна и тенисът е спорт номер 1 и съм много поласкан, че хората ме разпознават и идват и ми правят комплименти, аз съм по-скоро съм човек, който обича да има уединение и мир.
Новак Джокович
Уединението не е същото като самотата. Самотата е самотна лодка, плаваща в море от възможни спътници.
Робърт Фулам
Интровертите предпочитат да работят самостоятелно, а уединението може да стане катализатор за иновации.
Сюзан Кейн
Не забравяйте, че въпреки че разграничението може да бъде трудно да се направи, самотата и уединението са различни.
Гретхен Рубин
Вземете млади изследователи, обединете ги във виртуално уединение, дайте им безпрецедентна степен на свобода и засилете натиска чрез насърчаване на конкурентоспособността.
Джеймс Д. Уотсън
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща