Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Митология" - страница 2
Обичам да чета всякакви книги. Обикновено имам около десет книги, които излизат по всяко време - книги за миналото, настоящето, романи, нехудожествена литература, поезия, митология, религия и т.н. Четенето е любимото ми занимание.
Мери Поуп Озбърн
Митологията е много по-добро нещо от историята. Има форма; логика; съобщение.
Пенелъпи Лайвли
В световната митология има безброй примери за трагични герои, чиято най-голяма сила е и източникът на тяхната гибел. Но древните гърци и римляни също са поддържали мнението, че приемането е началото на мъдростта.
Саймън ван Буй
Имате цялата гама от човешки опит, заснета в митологията на Йоруба. Това прави митологията на Йоруба естествен източник за мен в моите творчески начинания.
Уоле Шоинка
Не знам, кой пръв е измислил митът за равенството на полове. Но изглежда, той е разклатил семейното щастие, повече от всяко друго лъже-учението на нашето алчно за митология време.
Филис Макгинли
Ние изучаваме митология, за да възпитаме в себе си търпимост, даже към тези, които не я заслужават.
Бел Кауфман
Майка ми беше религиозна; тя беше запозната с митологията и писанията; тя можеше да разкаже метафизичните нюанси и да накара историята да оживее с тяхното по-дълбоко значение. Настоящото поколение пропуска това.
Вилаянур Рамачандран
Виждам основния проблем като духовен, не проблем с ресурсите или проблем с това или онова правителство, а по-голям проблем, съсредоточен около човешките вярвания, обезпокоителните елементи, основани в нашата митология. Проблемната ни митология се руши навсякъде около нас. Това е митология, която е хищническа.
Алберто Вилолдо
Митологията на вашата култура бръмчи в ушите ви толкова постоянно, че никой не й обръща и малко внимание. Разбира се, човек завоюва космоса и атома, и пустините, и океаните, и елементите. Според вашата митология това е РОДЕНО.
Дениъл Куин
Не съм учил твърде много гръцка митология.
Карл Роув
Ако четете фолклор и митология, всякакви митове, всякакви приказки, бягането винаги се свързва със свобода и жизненост, младост и вечна енергичност. Едва през нашия живот бягането се свързва със страх и болка.
Кристофър Макдугъл
Работя наистина извън митологията, така че често работя по история, която е останала някак вътре, или работя извън историята, знаете ли, от чувството за историческа неизбежност с героите.
Луиз Ърдрич
Отношенията между хората са измислица, а не истина. Всеки от нас създава своя собствена митология: разказваме всякакви басни за себе си, за да означаваме нещо в собствените си очи.
Луиза Даути
Опитах се да докажа, че последната инстанция за човека е човекът, а не някаква абсолютна стойност, и се опитах да достигна до това най-трудно царство на незрялостта, влюбено в себе си, където е създадена нашата... митология.
Витолд Гомбрович
Повечето хора приемат, че музата е създание с перфектна красота, уравновесеност и грация. Като съществата от гръцката митология. Грешат. Всъщност трябва да има подчертано отсъствие на съвършенство в една муза - зейнала дупка между това, което е тя и това, което може да бъде. Идеалната муза е жена, чиито груби ръбове и противоречия ви карат да попълните празните места в нейния характер. Тя е дразнител за творчеството ви. Забележителна възможност, която чака да бъде формирана.
Катлийн Тесаро
В американската история, култура или традиции няма нищо противоположно на екипната работа. Екипите бяха важни в историята на Америка - вагонните влакове завладяха Запада, мъжете, работещи заедно на поточната линия в американската индустрия, завладяха света, успешна национална стратегия и много екипна работа поставиха американец на Луната първи (и по този начин - последен) . Но американската митология възхвалява само индивида... В Америка има зали на славата за почти всяка възможна дейност, но никъде американците не издигат паметници във възхвала на екипната работа.
Лестър Търоу
В митологията на киното "Оскар" е най-голямата награда. Аз нямам нужда от митове. Моите мечти и митове са моят истински живот, а фантазиите са нещата, от които са направени моите филми.
Федерико Фелини
Предишна
1
2
(Текуща)
Следваща