Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мед" - страница 2
Нищо не е по-добро за човека от това да добави нужното количество мед в храната си.
Рудолф Щайнер
Разгледах книгите за изкуството и погълнах спокойствието на градината на Моне, искрящия цвят на импресионистите, силата и солидността на фигурите на Микеланджело, показващи титаничната сила на хората в едно с Бог, спокойните холандски жени на Ян Вермер, окъпани в разкошна светлина с цвят на мед... Засилваше се убеждението ми, че изкуството е по-силно от смъртта.
Сюзън Вриланд
Лъжица мед в бъчва катран - това е малкото, което радва душата, когато всичко на света се обърка.
Даниъл Хандлър
Бог ни е направил проводници на Неговата благодат. Опасността е в мисленето, че проводникът трябва да е облицован със злато. Не би трябвало. Медта ще свърши работа.
Джон Пайпър
Има разлика между това да имаш рационална преценка, че медът е сладък, и да имаш чувство за неговата сладост.
Джонатан Едуардс
Беше месец май и през дупките между облаците капеше топло слънчево греене, сякаш небето беше счупена синя купа и дете се опитваше да задържи мед в нея.
Крис Клийв
И днес си спомням какъв е вкусът на целувката, а именно на вино и мед.
Кристиан Крахт
Всеки мед има свои ценни характеристики, напълно уникални.
Кристина Кабони
Не приемайте това, което хранителният магазин има за вас. Кажете на магазина да получите, което искате. Ако искате мед от местен фермер, органичен мед, вие им кажете. Ние контролираме. От нас като потребител зависи да получим това, което искаме.
Лидия Матичио Бастианич
Очите му са с цвят на мед. Това са очите, които помня от мечтите си.
Лорън Оливър
Никой не бяга от добро или пчела от мед.
Андрей Пантев
Мрежите на врага са намазани с мед; който се увлече от сладината на меда, той се омотава в мрежите и след това се изпълня с горчилки. Възлюби смирението и никога няма да паднеш в дяволската мрежа; защото литвайки нагоре, поддържан от здравите му и силни криле, винаги ще бъдеш по-високо от вражеските мрежи.
Ефрем Сирин
Аз Цветанов си го обичам като дете, много години е покрай мен. Като министър си заложи главата срещу Хизбула и групировки у нас. Майка ми, обаче, казваше – внимавай дете да не сложиш лъжицата катран в кацата с мед, той това направи. С това нещо заличи всичко добро, което е направил.
Бойко Борисов
Ако на съседа животът е горчив като пелин, едва ли моят ще е сладък като мед.
Веселин Георгиев
По хронология "Трънски разкази" са първата ми белетристична книга и там всеки ред е възторг и болка – написах разказите, защото не можех да не ги напиша! Три години по-късно се появи "Балканска сюита" – новели по легенди. Не исках да се измервам със стария аршин, затова се насочих към по-обемна форма. Очаквах да се радвам повече, докато пиша, нали вече бях свикнал с жилото, исках меда! Уви, още повече болка!
Петър Делчев
"Няма значение дали съм взел, проблемът е, че не съм им дал. Ощетените са отделни хора в партийните компании, в общинския съвет, на които им дръпнах гърненцето с мед." - Кметът на Сливен, Йордан Лечков пред в. "24 часа"; 02.2006.
Йордан Лечков
Не трябва да допуснем страната, в която се лее мед и мляко да стане страна, в която се проливат кръв и сълзи.
Ицхак Рабин
Предишна
1
2
(Текуща)
Следваща