Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мед"
Животът това е цвете, за който любовта се явява мед.
Виктор Юго
Любовта слага такива очила, през които медта изглежда злато, бедността – богатство, а искрите на пожара – перли.
Мигел де Сервантес
Живота това е съчетание от мед и жлъч.
Апулей
Надеждата е единствената пчела, която прави мед без цветя.
Робърт Ингерсол
В мед потъват повече мухи, отколкото в оцет.
Жан дьо Лафонтен
Любовта е като облизването на мед от тръни.
Лион Фойхтвангер
Един няма да разбере как ухае розата... Друг от горчиви билки мед ще направи... Ако дадеш на някой хляб - завинаги ще те запомни... За друг - живота си да пожертваш - няма да разбере.
Омар Хаям
Обилни извори има там, където има рудници за злато, сребро, желязо, мед, олово и други подобни, но те са много вредни.
Витрувий
Да живееш е същото като облизване на мед от тръни.
Холи Блек
Това са неправилни пчели! И те, навярно, правят неправилен мед!
Алън Милн
Когато се обърна, той обгръща лицето ми в ръцете си и ме целува толкова дълбоко, че не знам кой за кого диша, но устата и езикът му имат вкус на топъл мед. Не знам колко време продължава, но когато го пусна, вече ми липсва.
Мелина Маркета
Веднъж видях пчела, удавена в мед, и разбрах.
Никос Казандзакис
...Както пчелата: навеждайки се над различните цветя, събира мед в пити, така и аз от много книги съм събирал сладостта на думите; и смисъла им съм събирал, като морска вода в мях.
Даниил Заточник
Медът излиза от въздуха. В ранни зори листата на дърветата се намират покрити с мед. Независимо дали това е изпотяването на небето или нещо като слюнка на звездите, или влагата на въздуха, който се продухва, все пак то носи със себе си голямото удоволствие от своята небесна природа. Винаги е с най-добро качество, когато се съхранява в най-добрите цветя.
Плиний Стари
Други обичат книги, но не обичат авторите. Нищо чудно: този, който обича меда, не винаги обича и пчелите.
Пьотр Вяземски
Смирението винаги трябва да върши своята работа като пчела, която прави мед в кошера: без смирение всичко ще бъде загубено.
Тереза Авилска
Подобно на пчелата, ние дестилираме отровата от мед за нашата самозащита - какво се случва с пчелата, ако използва жилото си е добре известно.
Даг Хамаршелд
Прасетата може да харесват меда, но това не пречи той да бъде сладък.
Джърмейн Гриър
Безплатен оцет по-сладък от мед.
Радой Ралин
Издигнах си паметник, по-здрав от мед.
Хораций
Тук говоря за машината, но не само за машината, изработена от мед и желязо... няма голяма разлика, ако тази машина е направена от плът и кости.
Норберт Винер
Сладък ли е медът? За мен той е сладък. Но знам ли аз, че медът е действително сладък от природата, сам по себе си? Тук признавам, че не знам.
Пиер Гасенди
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща