Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Нишка" - страница 2
Причината, че истината е по-странна от измислицата е, че фантастиката трябва да има рационална нишка, преминаваща през нея, за да бъде вярна, докато реалността може да е напълно ирационална.
Сидни Харис
Възможно ли е да се живее разумно, без да се лъже? Дали лъжите формират естествената основа на всички човешки взаимоотношения, нишката, която съединява нашето индивидуално аз?
Уилям Бойд
В живота всичко е взаимосвързано, а любовта е главната свързваща нишка в живота.
Фани Ардан
Понякога тя се чувстваше като паяк по средата на семейната мрежа, опитвайки се да държи всички нишки заедно.
Фейдра Патрик
Последните сто години показват... че един човек не може да направи всичко и че всеки, който се опитва да държи в двете си ръце всички нишки на великия бизнес на днешния ден, не успява да постигне най-голям успех.
Гордън Селфридж
Започвате да разбирате, че войнството е път или нишка, която минава през целия ви живот. Това не е просто техника, която прилагате, когато сте нещастни или депресирани. Войнството е непрекъснато пътуване. Да бъдеш воин означава да се научиш да бъдеш истински във всеки момент от живота си. Това е дисциплината на воина.
Чогям Трунгпа
...съдбата никога не ускорява нещата. Тя тъче дантелата си внимателно, без прибързаност. Нишките се заплитат по най-естествения начин и един хубав ден е готова мрежа, от която няма изход.
Блез Сандрар
Въпреки че повечето от моите статии изглеждат несвързани, те обикновено имат една обща нишка: обсебването. Те са за обикновени хора, принудени да правят необикновени неща - неща, които повечето от нас никога не биха се осмелили - които вкарват в главите си някакъв зародиш на идея, която метастазира, докато не ги погълне.
Дейвид Гран
Направени сме от глина, нали, и подземни извори и медни нишки във вените ни. Когато ме питат откъде съм, те не искат града на свидетелството ми за раждане, а чия земя е в кръвта ми.
Дженифър Зейнеб Джукхадар
Трябва да се примирим с факта, че единственият начин, по който можем да намерим уликата за тайната на лъчите, системите и йерархиите, се крие в изучаването на закона на съответствията или аналогията. Това е едната нишка, чрез която можем да намерим пътя си през лабиринта, и един лъч светлина, който свети през мрака на заобикалящото невежество.
Алис А. Бейли
Нишките на съдбата се тъкат, докато споменът е жив и едва когато тъканта е готова, нишката може да бъде отрязана.
Кайли Фицпатрик
За мен шансът не е случаен. Вселената е обвързана с невиждани нишки. Трябва само да ги разплитаме малко, за да видим как се разгръща моделът.
Катлийн Тесаро
По този начин насочването към ерцхерцога е пример за една постоянна нишка в логиката на терористичните движения, а именно, че реформаторите и умерените трябва да се страхуват повече, отколкото откровените врагове и хардлайнърите.
Кристофър Кларк
Моят процес на писане е хаос. Обикновено започвам с обща тема. След това установявам няколко сюжетни нишки, но не очертавам. Просто започвам да пиша и да си водя бележки за това, което може да дойде. Това е органичен процес, който обикновено е доста гъвкав.
Лиза Лутц
Книгите са скъпоценни неща, но повече от това, те са силният гръбнак на цивилизацията. Те са нишката, върху която всичко виси, и могат да ни спасят, когато всичко друго е загубено.
Луис Л'Амур
Както играчите на финансовия пазар знаят, предимството идва от това да реагирате първо на новините. Същото важи и за всички компании. Когато започнете разговора, вие сте разпознати като човек, който е включен в пазара на идеи. Ако говорите за идея рано, естествено получавате по-голяма експозиция, защото нишките на разговор произтичат от казаното от вас. Ако закъснеете, се губите в какофонията.
Дейвид Миърман Скот
Изглежда, че в мозъка на жените има една клетка по-малко, а в сърцето им една нишка повече, отколкото при мъжете. Нужно е било да са по-особено устроени, за да могат да подкрепят, да се грижат и да милеят за децата.
Никола дьо Шамфор
Предишна
1
2
(Текуща)
Следваща