Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Монета" - страница 2
Обичам дамската й чанта. Вътре има хартии, портфейл и цигари, а на дъното, където тя никога не поглежда, има разсипни дребни пари, разхлабени монети, цигари от тютюн. Понякога поднасям чантата до лицето си, отварям я и вдишвам колкото мога по-дълбоко.
Огастин Бъроуз
Възрастните са въвели в своя живот понятието "хоби" като официално право на възрастният за частичка детство. Ако като дете играе с монети, като възрастен е нумизмат.
Ролан Биков
Ако нямате монети, ще трябва да търсите приятели.
Том Питърс
Генералите изчезват така бързо, както монетите от скъсан джоб.
Уилям Дитрих
В нашата култура ни учат, че надеждите са добри. Но наистина нашите надежди често се основават на страхове. Отделете малко време и помислете за най-голямата си надежда. За какво наистина копнееш? Тогава помислете за най-големия си страх. Не са ли противоположните страни на една и съща монета, като и двете създават напрежение? Надявам се на любов и се страхувам от самотата. Надявам се на успех и се страхувам от бедността. Надявам се на похвала и се страхувам от критика.
Цултрим Алионе
На всяко стъбълце трева трепереха перлени капки роса, а жълтите листа на черните дъбове горяха, като златни монети.
Грация Деледа
Някои неща помня точно такива, каквито бяха. Те просто се обезцветяват малко от времето, като монети в джоба на забравен костюм. Повечето детайли обаче отдавна са били трансформирани или пренаредени, за да доведат други от тях напред. Някои всъщност очевидно са фалшиви; те са не по-малко важни. Човек променя миналото, за да формира бъдещето.
Джеймс Солтър
Завист! Завистта е обратната страна на монетата, наречена суета. Никой никога не завижда на другите, които първо не се гордеят със себе си.
Джон Стот
- Прав си, че е без стойност. Всички монети са без стойност. Просто някои струват по-малко от други.
Иън К. Есълмонт
Тайните не са монети - в трансфера те губят стойност.
Лий Бардуго
Правилно и грешно бяха нюанси на смисъла, а не страни на монета.
Луиз Ърдрич
Повечето неприятности по света са породени от езикови грешки и най-обикновени недоразумения. Никога не приемай думите за чиста монета. Навлезеш ли в зоната на любовта, езикът, какъвто го познаваме, става отживелица. Каквото не може да се изрази с думи, може да се разбере с мълчание.
Елиф Шафак
Ако си увиснал на въже над пропаст, не се мъчи да хванеш монетата, изпаднала от джоба ти.
Айзък Азимов
Всяка една монета има две лица и не можеш да подбираш коя харесваш - те са заедно; същото е в живота - ако не можеш да се оправяш с трудните моменти, няма да имаш и приятни.
Хорхе Букай
Хитростта е като дребна монета - с нея не може да се купи много.
Иван Гончаров
Защо са толкова малко лъвовете? Съдбата подхвърля човека най-често така, че обикновено отгоре остава опаката страна на монетата.
Станислав Йежи Лец
Седях в стаята си, захласнат в разрешението на един чрезвичайно жизнен за мен въпрос: през разпраното отверстие в джеба на жилетката ми промъкнал се, кой знае кога, един малък кръгъл предмет и се залостил чак в края на дрехата; към претърсванието на тези забравени кьошета на тоалета си аз прибягвам при същите обстоятелства, при които евреите разгръщат старите си тефтери; трябваше да се уверя дали скритият в прореза предмет е някое копче от панталони или е някаква монета. Разочарование или радост. Предметът се движи с помощта на пръстите ми под материята, достига отверстието, пръстът ми усеща вече металическа студенина, различава вече нарезите по периферията – 50 стотинки!
Алеко Константинов
Предишна
1
2
(Текуща)
Следваща