Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Бурен"
Така умира свободата. С бурни аплодисменти.
Джордж Лукас
Смелостта ми се надига бурно, при всеки опит да ме сплашат.
Джейн Остин
Достатъчно е да бъдем създадени, да въплътим за момент безкрайния и бурно творчески дух. Безкрайно повече от достатъчно е да бъде използван, за да бъде грубата скица за някакво съвършено творение.
Олаф Стейпълдън
Бурната съдба може да бъде компенсация за лична посредственост.
Ромен Гари
Емоционално нямам картинна книга, илюстрирана със спомени от първите ми пет години, но външно имам впечатления, които притежават преследваща яркост, сравнима само с текстурата на сънищата, когато сънищата са бурно живи.
Е. Ф. Бенсън
На определена възраст порядъчните хора прощават един на друг грешките и предишните слабости, бурните до сега страсти, които са протичали между тях рязко се променят, отстъпвайки място на нежна привързаност.
Пиер дьо Бомарше
От планинските върхове даже бурното море изглежда гладка равнина.
Кобо Абе
Скоро ще станеш баща на семейство - и трябва да станеш такъв. Но нито чест, ни богатство, ни слава няма да ощастливят жена ти и децата ти. Това можеш да направиш само ти, твоето най-добро "аз", твоята любов, твоята нежност, способността да потискаш бурните страни на характера, изригванията, болезнената чувствителност и т.н.
Хайнрих Маркс
Измамно е да се постави всеки интерес към живота в зависимост от такива бурни чувства, като любовта.
Мария Кюри
Аналитичните инструменти имат своите ограничения в един бурен свят. Тези инструменти работят най-добре, когато параметрите са известни, предположенията са минимални и бъдещето не е размито.
Джон П. Котър
Характерът се формира в бурните вълни на света.
Йохан Волфганг фон Гьоте
И така, дайте ми един бурен, противопоставен на тихия свят, и аз ще взема бурния.
Андрю Гроув
Най-значимите ни взаимоотношения се основават на копнеж за разширяване, а не на загриженост за комфорт и сигурност. За да живеем бурно - за да познаваме напълно и да бъдем напълно познати от друг - трябва да сме готови да осветяваме тъмните петна в най-интимните си взаимоотношения и в себе си.
Ариана Хъфингтън
Не забравяйте да се наслаждавате на езика, експериментирайте с начини за говорене, бъдете бурни, дори когато не ви се иска, защото езикът може да направи вашия свят по-добро място за живеене.
Дебора Леви
Харесвам цветни приказки с черно начало и бурна среда и безоблачен завършек в синьото небе. Но всяка история ще свърши работа.
Катрин Апългейт
Говорих за необходимостта от американско лидерство, говорих за значението на Съединените щати за един по-спокоен свят, свят, който е доста бурен през последните години и се нуждае от силна американска котва.
Кондолиза Райс
Жестоко е сред бурени да бъдеш цвете.
Франческо Петрарка
Нито една истинска лейди не може да се развлича толкова бурно, че да забрави да следи за своите скъпоценности.
Анита Лус
Хората са бурни и променящи се; те рядко преценяват правилно или вземат добро решение.
Александър Хамилтън
Монархията е тих океан, а демокрацията - бурно море, осеяно с подводни камъни и обилие от корабокрушения.
Жозе Саниал-Дюбеи
Бурно е морето на равнодушието.
Станислав Йежи Лец
Колкото по-яростно тя се бореше да спаси душата му, толкова по-отчаян Макс се съпротивляваше. Това беше някаква нова версия на вечната битка за неговото тихо спокойствие и нейния бурен ентусиазъм.
А. Скот Бърг
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща