Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Жанр"
Мюзикъл: разговорен жанр за неумеещите да пеят и музикален за неумеещите да говорят.
Шарл Азнавур
Танцуващата музика е като вирус: тя е засегнала толкова много различни жанрове.
Авичи
Не ме класифицирай, прочети ме. Аз съм писател, а не жанр.
Карлос Фуентес
Романите от раждането на жанра са пълни с отхвърлени, съблазнени и изоставени девойки, чиято правилна съдба е да умрат...
Маргарет Драбъл
Но проблемът ми с фентъзи и ужасите и свързаните с тях жанрове е, че понякога проблемите са нелогични.
Октавия Е. Бътлър
Всичките ми филми са трудни за класифициране, защото са много еклектични в смесването на жанрове.
Педро Алмодовар
Жанр в изкуството е като вид в зоологията - това е ограничен репертоар от възможности.
Хосе Ортега и Гасет
Нито един жанр от литературата не съдържа толкова измислици, колкото биографическият.
Уилям Чанинг
Комиксовият жанр е най-"кинематографическият".
Робърт Родригес
Надявам се, че мога да направя добра музика от какъвто и да е жанр. Само за да докажа на себе си, че мога.
Хърби Хенкок
Музиката е международен език за изразяване на емоции и чувства на хората. Това е най-популярният жанр на съвременните изкуства, където мисля, че има достатъчно за всички.
Джон Лорд
Що се отнася до писането и режисурата, много съм фокусиран върху жанра на трилъра.
Джордан Пийл
Аз овладях нов литературен жанр - мълчание.
Исак Бабел
В Корея правя различни видове жанрове. Така че, искам да направя много добри филми.
Лий Бюнг-Хун
Взех решението, че не искам да прекарвам живота си в стаи и да пиша за стаи, или да правя книги, които са проучени конструкции. Мисля, че трябва да излезеш и да го изживееш. Авторите на трилъри и жанрове изглежда разбират това.
Лорънс Озбърн
За разлика от съвременните автори, работещи в жанра фентъзи, Толкин работил над създаването на този цикъл произведения почти цял живот - общо около шестдесет години. И в някакъв смисъл този вътрешен свят - светът на Средиземието е станал за него по-реален, от външният свят.
Майкъл Уайт
Има много стигма и снобизъм в жанра за самопомощ и не мога да гарантирам за всичко там, но за мен идеята да дам на някой друг подарък на вдъхновение и да го накарам да се чувства страстен и способен в дадена област от живота им е най-невероятното нещо на света.
Матю Хъси
Научната фантастика е единственият жанр, който позволява на африканските писатели да си представят бъдещето от нашата африканска гледна точка.
Неди Окорафор
Ако погледнете жанра на ужасите, тази работа е свързана с това да накара хората да се чувстват неудобно, като стимулират страха ни от смъртта.
Отеса Мошфег
Криминалетата, ужасите и сатирата имат за цел да разкрият грозна или неудобна истина: такава, която след разкриването ще гарантира, че никога няма да бъдем същите. Голямата разлика между тези жанрове е ефектът, който създават.
Пол Трембли
Какво е едно издателство, ако не дълга змия от страници? Всяка част от тази змия е книга. И ако разгледаме тази поредица от сегменти като една книга? Книга, която включва много жанрове, много стилове, много епохи, но която четеш естествено, винаги очаквайки нова глава, всеки път написана от нов автор.
Роберто Каласо
Жанрът фентъзи дава голяма свобода на въображението. Реалността там няма никаква власт.
Саманта Йънг
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща