Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Циник"
Във всеки циник лежи разочарован идеалист.
Джордж Карлин
Идеалист смята, че краткосрочният период не се отчита. Един циник вярва, че в дългосрочен план няма значение. Реалист вярва, че това, което е направено или оставено отменено в краткосрочен план, определя дългосрочния план.
Сидни Харис
Циник - това е човек, който на глас казва това, за което ние мислим.
Пиер Данинос
Жената - това е пирон, на който остроумеца закача своите шеги, проповедника - своите поучения, циника - своето мърморене, и грешника - своите оправдания.
Хелън Роулънд
Проблемите на света не могат да бъдат решени от скептици или циници, чиито хоризонти са ограничени от очевидните раелности. Нуждаем се от хора, способни да мечтаят за неща, които никой не е виждал.
Джон Кенеди
Циник не е просто този, който чете горчиви уроци от миналото, той е и този, който е трайно разочарован от бъдещето.
Сидни Харис
Циникът е прав в девет от десет случая.
Хенри Луис Менкен
В наши дни, за да бъдеш оптимист, трябва да бъдеш ужасен циник.
Милан Кундера
Циникът не може да бъде поет.
Марина Цветаева
Не забравяйте, че под всеки циник се крие романтик и вероятно е ранен.
Глен Бек
Цинизма на циника се състои не в това, което говори, че мисли, а в това което мисли.
Габриел Лауб
Винаги съм бил уверен в това, че циниците са разочаровани романтици.
Джеф Бриджис
Постоянно виждах около себе си момчета, които бяха пълни циници. Те не са фантазирали, вероятно дори не са мечтали.
Джони Деп
Може да е бил наивен, но не му пукаше; каза, че по-скоро ще умре със сърцето си в ръкава, отколкото да стане поредният циник.
Колъм Маккан
Цинизмът е лесен. Оптимистът е по-смел циник.
Колъм Маккан
Днес циникът представлява масов тип: като усреднен социален характер в обществото.
Петер Слотердайк
Циниците са просто осуетени романтици.
Уилям Голдман
Никога не бъдете циник, дори нежен. Никога не помагайте на глупостта, дори на дявола.
Вейчъл Линдзи
Аз съм много предана на истината и мисля, че когато хората се боят от нещо те се опитват да симулират цинизъм и опитност. Аз не съм циник но не съм и наивна. Аз възприемам нещата такива каквито са.
Кристен Стюарт
Човешкият прогрес никога не е бил оформен от коментатори, оплакващи се или циници.
Тони Блеър
Тя докосва най-трепетните струни на душата ни, пробуждайки надеждата дори в най-закоравелият циник, - ето защо слушаме музика.
Питър Селърс
Най-главното в политиката е да не станеш циник.
Барак Обама
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща