Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Либерал"
Либерал е мъж или жена или дете, които очакват по-добър ден, по-спокойна нощ и светло, безкрайно бъдеще.
Ленард Бърнстейн
Либерал – безсилен поклонник на силата.
Джордж Оруел
Либералите могат да разберат всичко, освен хората, които не ги разбират.
Лени Брус
Вярвам в сравнително равнопоставено общество, подкрепено от институции, които ограничават крайностите на богатството и бедността. Вярвам в демокрацията, гражданските свободи и върховенството на закона. Това ме прави либерал и се гордея с това.
Пол Кругман
Америка имаше надарени консервативни държавници и национални лидери. Но с малки изключения, само либералите влязоха в историята като национални герои.
Гунар Мюрдал
Нарастващото осъзнаване на дълбочината на привързаността на хората към семейството накара някои либерали да признаят, че семейството не е просто модна дума за реакция.
Кристофър Лаш
Ако консерваторът е либерал, който е бил ограбен, либералът е консерватор, който е бил арестуван.
Том Улф
Когато практикувате репортажи толкова дълго, колкото аз, вие се държите на разстояние от истинските вярващи. Или консерватори, или либерали, или демократи, или републиканци.
Боб Удуърд
Либералите се абонират за новата гъвкава, плуралистична дефиниция на семейството; тяхната защита на семействата не е осъдителна.
Кристофър Лаш
Бих казал, че съм либерал от 19-ти век, вероятно дори от 18-ти век.
Нийл Фъргюсън
Понякога се чувствам като най-либералния човек сред консерваторите, а понякога като най-консервативния сред либералите.
Филип Янси
Либералите и консерваторите търсят съвсем различни неща. Отношението им към романтиката и начина, по който ухажват, са наистина драстично различни. Почти няма припокриване.
Хелън Фишер
Защо християнските активисти редовно биват подлагани на стълбове, за да базират социалните стандарти върху библейските текстове, докато либералите всъщност са похвалени за смесване на религия и политика?
Гари Демар
До края всички имаха етикет - свине, либерал, радикал, революционер... Ако имаше всичко освен пистолет, ти беше радикал, но не и революционер.
Джери Рубин
Повечето либерали смятат гражданските свободи за своята ахилесова пета. Не е така.
Джо Байдън
Знаете ли, политически аз навярно съм либерал. Понеже се боя от всички.
Дилан Моран
Понякога либералите се определят като хора, които не могат да вземат своя страна в спор.
Кас Сънстейн
Когато трима либерали се съберат, те образуват нова партия; това е тяхната идея за индивидуализъм. Те никога не се присъединяват към боулинг клуб, без да въведат като част от "дневния ред" изменение в устава.
Освалд Шпенглер
Ако консерваторът е по-малко загрижен от братята си либерали да увеличат "ползите" за социално осигуряване, това е, защото той е по-загрижен от братята си либерали хората да бъдат свободни през целия си живот да харчат печалбите си, когато и както намерят за добре.
Бари Голдуотър
В кампусите, където либералите все още управляват с железен юмрук, феминизмът е безопасен като град, в който няма жени шофьори. Това е единственото нещо, което подкрепям за Саудитска Арабия, между другото.
Майло Янопулос
В съзнанието на либерал някой, който не е християнин, може да се обиди, ако му кажем Весела Коледа, така че не трябва да казваме Весела Коледа на никого. Логиката е странна!
Майло Янопулос
Републиканската партия стана толкова враждебна към собствената си база, колкото винаги са били либералите.
Майло Янопулос
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща