Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Пропуск" - страница 2
Ако разбирането на доказателствата е заложено във всяко научно образование, ако желанието за задаване на въпроси и съмнения ще се насаждат в училище, ако е възможно да се каже, че разбирането на пропуските в собствените знания е истинската мярка на ума, тогава може би ерес няма да надделее над това, че имаме надмощие.
Антъни Уорнър
Историята е пълна с примери за предмети и изобретения със сила, която надхвърля тяхното изповядано предназначение. Понякога това е умишлено и злонамерено вградено в техния дизайн, но в други случаи това е резултат от необмислени пропуски.
Хана Фрай
Взимащите често се опасяват, че откриването на слабости ще подкопае техният авторитет. Даващите не се страхуват да показват своята уязвимост: те са заинтересувани от това, да помогнат на другите, а не да завоюват над тях власт и затова не скриват пропуските в черупката си. Демонстрираната уязвимост, на даващите завоюва престиж.
Адам Грант
Майка ми беше религиозна; тя беше запозната с митологията и писанията; тя можеше да разкаже метафизичните нюанси и да накара историята да оживее с тяхното по-дълбоко значение. Настоящото поколение пропуска това.
Вилаянур Рамачандран
Исус обезсърчава натрупването на богатство, тревожи се за неговото въздействие върху онези, които го имат, и изпитва особено удоволствие да помага на бедните, като им посвещава своите усилия. Сигурно през първия век е поклатил глава при големите пропуски между богатите и бедните в цяла Древна Палестина.
Джей Парини
Както при правителствените провали, които направиха възможно 11 септември, пренебрегването на предотвратяването на катастрофата от 2008 година беше грях на пропуск - по-малко резултат от дерегулация сама по себе си, отколкото от недоверие във финансовото регулиране като легитимен механизъм.
Джейкъб Уайсбърг
Изразът "злоупотреба с привилегии" се превръща в свободен пропуск за разкъсване на почти всеки, който решим. Това се превръща в обезценен термин и ни кара да загубим способността си за съпричастност и за разграничаване между сериозни и несериозни прегрешения.
Джон Ронсън
Колко по-лесно е да се справим с мъртвите, отколкото с живите. Мъртвите не стоят на пътя ви, те са просто герои от истории за миналото, няма пропуски и недоразумения, ако те наранят, тогава е лесно да се справим. И не е необходимо да им се оправдават и да им обясняват нещо.
Александър Хемон
Винаги съм си мислил, че за актьора всички врати са отворени. На мен ми харесва този универсален пропуск.
Едуард Нортън
Предвид факта на еволюцията, би могло да се очаква, че вкаменелостите документират постепенна постоянна промяна от родовите форми към потомците. Но не това намира палеонтологът. Вместо това той или тя открива пропуски във почти всяка филетична поредица.
Ернст Майр
Днес ми се струва, че цялото ми съществуване е само верига от такива малки провали. Пропуски, чийто резултат предварително знаете, но не можете да спечелите.
Жан-Доминик Боби
...в шахмата, когато махнете ръка от фигурата след хода си, виждате пропуск и се паникьосвате, защото все още не знаете големината на бедствието, което сте си навлекли.
Кадзуо Ишигуро
При терапията, когато патологичните защити започнат да се разпадат, пациентът пропуска повече материал от своя произход, срещу който се е защитавал. Изведнъж се появяват спомени, които не са били налични в началото на терапията. Когато Лора бе възнамерявала да защити баща си, тя бе блокирала много от негативните си спомени за него; но сега, след две години терапия, тези болезнени спомени започнаха да текат като гореща лава.
Катрин Гилдинър
Колкото и парадоксално да изглежда, целенасоченият живот няма съдържание, няма смисъл. Бърза и продължава, и пропуска всичко. Без да бърза, безцелният живот не пропуска нищо, защото само когато няма цел и бързане, човешките сетива са напълно отворени да приемат света.
Алън Уотс
Защото дори лошата поезия има значение за това, което не казва, за това, което пропуска.
Лорънс Ферлингети
Сама написах историята. Тя е за едно момиче, което загубва репутацията си, но не пропуска да се възползва от това.
Мей Уест
Вярно е, че много хора съм вкарал в затвора, но явно съм пропуснал. Следващия път няма да има пропуск!
Бойко Борисов
Предишна
1
2
(Текуща)
Следваща