Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мръсотия" - страница 2
В името на всички същества направих това тяло лишено от удоволствие. Нека непрекъснато да го бият, хулят и покриват с мръсотия. Нека си играят с тялото ми. Нека му се смеят и осмиват. Какво значение има за мен? Дадох им тялото си.
Шантидева
Това е още нещо, което хората не знаят за индианците: ние обичаме да говорим мръсотии.
Шърман Алекси
Светът наистина се движи както си иска. Пълно е с мръсотия и омраза и безнадеждност. Искрено вярвам, че няма значение как живеем в този безгрижен свят. На кого му пука какво съм? Мислите ли, че всичко се движи според някакъв щателно изграден сценарий? Ако е така, тогава може би съм заек, който не скача заедно с линиите.
Ън Хикьон
Старостта е трагедия и, както казва майка ми, е голяма мръсотия.
Барбара Брилска
Обикновено намираме в другите това, което е в нас самите. Ако винаги виждаме мръсотия около нас, това е доказателство, че мръсотията е дебнела някъде вътре в нас.
Валерий Грузин
Упражненията са чудесен начин да се отървете от стреса и безпокойството. Изчиства главата и се отървава от онези неща, които ви дразнят и наистина не са толкова важни. Той филтрира всякакви мръсотии - това е чудесен психически филтър.
Денис Остин
Харесваше й да мисли, че мръсотията, която тя отмива от кожата, постепенно се разтваря във вода, докато тя престане да бъде мръсотия.
Джанин Къминс
Казват, че в живота си човек изяжда кофа мръсотия.
Джон Д. Макдоналд
Работната мръсотия не е мръсна.
Александър Бек
Човек е сътворен от шепа мръсотия и вода. Защо да не може жената да е изплетена от роса, земни изпарения и слънчеви лъчи, от кондензираните остатъци от дъгата?
Жак Казот
Ти си постлан в сърцето ми като стар път. Като камъчетата в полето с камъчета, мръсотия в пръст, прах в прах, паяжини в паяжини.
Кюн-сук Шин
Казват, че няма две еднакви снежинки. Всяка снежинка е красива и хипнотизираща със собствен уникален силует. Те символизират чистота. Но всяка снежинка, която има късмета да се настани на земята, е предопределена да бъде изцапана от мръсотия. Снежинките ни дават урока, че ако живеете достатъчно дълго, в крайна сметка ще се изцапате. Но дори петната ви няма да опетнят красотата ви.
Л. Дж. Шен
Хората обикновено виждат това, което искат да видят. Подлеците навсякъде виждат подлеци. А тези с мръсни мисли навсякъде намират мръсотия.
Линда Хауърд
Гордият човек е като локва - хвърли в нея камък и ще опръска всичко наоколо с мръсотия. А смиреният е като море - ще погълне безследно всеки камък и даже кръгове по водата няма да се образуват.
Дядо Добри
Търсете духовна чистота. Не слушайте мръсотии за никого... Премахвайте лошите помисли... Бягайте от неправдата... Никога не се страхувайте да говорите истината, но само с молитва и първо помолете Господ за благословение.
Николай Гурянов
За щастие, хората не са отговорни за създаване на злото. Злото се е родило в ангелския свят. За наше щастие, ние сме жертви на злото, а не негови създатели. Разбира се, ние сме направили много за усъвършенстването, разпространението, рекламата и оправдаването му. Но всичко това не е било без съдействието на демоните, защото те са лидери на злото, любители на всякакви нечистотии и лукави проводници на всяка мръсотия.
Андрей Ткачов
Щом си си поставил за цел да направиш нещо, няма как да не си измърсиш ръцете. Само трябва да знаете как се измива мръсотията.
Оноре дьо Балзак
Човекът е капка, течаща по мръсно стъкло. В началото капката е росна и бистра, като дестилирана вода. После се търкаля по наклона на мръсотията и се овъргалва в смисли и игри, които уж всички мразим.
Мартин Карбовски
Предишна
1
2
(Текуща)
Следваща