Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мръсотия"
Политиката мръсна работа: на нея са и нужни практични хора, не презиращи кръвта, търговията с трупове и купуването на мръсотия... Но избирателите още вярват във възможността от триста негодника да се построи честно правителство на страната.
Максимилиан Волошин
Всички тези меки видове [камък] имат предимството, че могат лесно да се обработват веднага след като бъдат взети от кариерите. Под прикритие те играят ролята си добре; но в открити и открити ситуации скрежът и мръсотията ги карат да се разпадат и те се разпадат на парчета. И на морския бряг солта ги разяжда и разтваря, нито пък понасят голяма жега.
Витрувий
Мръсотията и шумът от многолюдните улици скоро унищожават еластичността на здравето, която принадлежи на селското момче.
Ръдърфорд Хейс
Един ден той каза: За душата има удовлетворение от по-висш тип; материалът изобщо не е необходим. Независимо дали прилагам математиката към няколко буца мръсотия, които ние наричаме планети, или към чисто аритметични задачи, все е едно и също; последните имат само по-висок чар за мен.
Карл Фридрих Гаус
Що се отнася до изгорената тухла... Ако не е направена от добра глина или ако не е достатъчно изпечена, тя се показва дефектна... когато е изложена на студ и мръсотия. Тухла, която няма да издържи на излагане на покриви, никога не може да бъде достатъчно здрава, за да понесе товара си в стена. Следователно най-здравите стени от изгорени тухли са тези, които са изградени от стари керемиди.
Витрувий
От девет годишен всеки ден излизах на улицата и рисувах. Виждах красотата, там където другите виждат мръсотия. И това остана в мен - мен ме привличат тъмни истории и тъмни сюжети.
Ридли Скот
Чистотата е способността да се съзерцава мръсотията.
Симон Вейл
Когато душата, по своя вина... се вкорени в басейн с черна смола и зловонна миризма, тя не произвежда нищо друго освен нещастие и мръсотия.
Тереза Авилска
Нашият дух е по-силен от мръсотията на нашите спомени.
Мелина Маркета
Мръсотията винаги е признак на слабост - в устата на потребителя и в съзнанието на писателя.
Сидни Харис
Но да продължим; както по ред и място, така и по отношение на нейното Сътворение, жената далеч превъзхожда мъжа. Нещата получават своята стойност от материята, от която са направени, и отличното умение на техния производител: гърнетата от обикновена глина не трябва да се съревновават с китайските съдове, нито калаените прибори да се отличават с достойнството на тези от сребро... Жената не е съставена от всяка неодушевена или мерзка мръсотия, но от по-рафинирана и пречистена субстанция, оживена и задействана от Разумна Душа, чиито операции я представят като лъч или ярък лъч на Божествеността.
Хайнрих Корнелий Агрипа фон Нетесхайм
През последните години на президентството, като се започне от подслушването изпод дивана, бях под постоянен обстрел. Колко мръсотия се изсипаха върху мен, какъв лов на вещици започна след 2004 година! Представяте ли си каква каша ще се свари, ако реша да ходя на президентски избори, колко помия ще се излее отново?
Леонид Кучма
Харесваше ми да намирам мръсотия по хората. Това направи всичките ми престъпления да изглеждат тривиални.
Лиза Лутц
Истинската мръсотия е вътре в нас. Останалото просто се отмива. Има само една мръсотия, която не може да се махне с чиста вода и това е петното на омразата и фанатизма, заразило душата. Можеш да пречистиш с въздържание и пост тялото си, но сърцето се пречиства само с любов.
Елиф Шафак
Изгубен в мечтите си, някак си пресичам пътните сигнали, блъскайки се в улични лампи или хора, но въпреки това се придвижвам напред, излъчвайки изпарения от бира и мръсотия, но усмихнат, защото куфарчето ми е пълно с книги и същата нощ очаквам да ми кажат мен неща за себе си, които не знам.
Бохумил Храбал
Водата в басейна нежно бръмчеше. Може ли душата, измита там, да се очисти от мръсотия или да утоли жаждата ви?
Малкълм Лоури
По същия начин, по който трябва да почистваме ушна кал от ушите и мръсотия от очите, всички сме помолени да изчистим своите заключения и преценки, които блокират сърцето ни да се срещне със света.
Марк Непо
Мръсно стълбище, нецензурни графити, упорита мръсотия и разбит живот - твърде ясно й напомняха за нейното собствено детство.
Матю Арлидж
И защо във всички страни хората имат почва под краката си, а ние имаме непроходима мръсотия?
Михаил Успенски
Трябваше да започна живота отначало. И тогава яснотата на чертите започна да изгаря очите му, а също и тази тежест, тази човешка маса, тази мръсотия - давиш се в нея, запушва ти устата - този водовъртеж от взаимоотношения. Да оцелееш сред чуждата истина е най-трудното.
Никола Матийо
Забавянето и мръсотията са реалността на най-възнаграждаващото пътуване.
Пол Теру
Мръсотията от окопите не винаги се измиваше, сигурен съм.
Себастиан Бари
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща