Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Септември"
Първоначално ужасяващите образи от 11 септември предизвикаха огромна вълна на солидарност.
Улрих Бек
Трагедиите винаги се обсъждат така, сякаш са се случили в празнота, но всъщност всяка трагедия е обусловена от нейната обстановка, локална и глобална. Събитията от 11 септември 2001 г. не са изключение.
Тарик Али
Няма начин да имате събитие като 11 септември и да очаквате нещата да останат същите. В този ден те убиха 3000 души в Ню Йорк и ако можеха, щяха да убият 300 000.
Тони Блеър
Ако терористичната атака на 11 септември трябва да представлява цензура в световната история, тя трябва да може да се сравнява с други събития от световно историческо въздействие.
Юрген Хабермас
Сценариите за биологична или химическа война, изписани подробно от американските медии през месеците след 11 септември, само предават неспособността на правителството да определи степента на опасност.
Юрген Хабермас
Хакването на компютър наистина води до финансови загуби и неприятности. Целите на терористичните групи са по-сериозни. Това не означава, че кибергрупите не могат да получат достъп до телефонен превключвател в Манхатън в ден като 11 септември, да го изключат и следователно да причинят повече жертви.
Кевин Митник
Така че мисля, че ако 11 септември ни научи на каквото и да било, то ни научи, че сме уязвими и уязвими по начини, които не разбрахме напълно.
Кондолиза Райс
Нямаше сребърен куршум, който би могъл да предотврати нападенията от 11 септември. Нищо не демонстрираше или показваше, че нещо идва в Съединените щати. Ако имаше нещо, щяхме да действаме по него.
Кондолиза Райс
Чух птица да пее в тъмното на декември. Магическо нещо. И сладко да си спомня. Ние сме по-близо до Пролетта, отколкото бяхме през септември. Чух птица да пее в тъмното на декември.
Оливър Херфорд
Мисля, че сме загубили браздата си като държава. Една от причините беше атаката на 11 септември. Отпаднахме от играта си. От страна, която винаги е изнасяла надежда, започнахме да изнасяме страх.
Томас Фрийдман
След 11 септември европейските правителства напълно се провалиха. Те не са в състояние да видят отвъд собствените си национални интереси.
Юрген Хабермас
Може би в по-късен момент важните развития ще бъдат проследени до 11 септември. Но засега не знаем кой от многото сценарии всъщност ще има за в бъдеще.
Юрген Хабермас
11 септември 2001 г. разкри героизъм сред обикновените хора, които може би са преминали през живота си, никога не са призовавани да демонстрират степента на своята смелост.
Джералдин Брукс
Не бях по никакъв начин предсказател или не се изненадах, когато се случи 11 септември. Бях абсолютно шокиран.
Джон Ронсън
Живея живот, много подобен на моите герои, тъй като живея пълноценна лятна фантазия от юни до септември. Ходя на плаж и работя там всеки ден.
Елин Хилдебранд
Ценностите на исляма се изразяват от мюсюлманите ясно. 11 септември промени света и постави мюсюлманите в центъра на вниманието.
Карън Армстронг
Когато отидох в Египет веднага след 11 септември, бях много разстроен. Преди живеех в Египет. Имах много приятели там. Прекарах две години като преподавах там. Изпитвах много нежни чувства към тази част на света и фактът, че култура, която толкова харесвах, беше атакувала собствената ми култура, наистина ме разстрои.
Лорънс Райт
Най-тревожното развитие в еволюцията на влиянието на Ал Кайда след 11 септември е нарастването на джобовете на ислямисткия радикализъм в западното население.
Лорънс Райт
Истинският патриотизъм, вярваше Джак, щеше да бъде американците му да гледат навътре след 11 септември и да приемат малка вина, признайте, че нападенията са се случили отчасти поради това, кой са били в света, а не въпреки това.
Синтия Д'Апри Суини
Убийството на австрийския престолонаследник от сръбски националист беше причината за конфликта, а не основната причина, сравнима в днешно време с експлозиите от 11 септември, които предоставиха претекст за войната срещу Ирак, унищожаването на Либия, Сирия и Йемен и тоталната дестабилизация на Афганистан и Пакистан. Войните след 11 септември са продължили по-дълго от Първата и Втората война взети заедно.
Тарик Али
На път съм да умра. 11 септември е и всяка клетка в тялото ми е наясно с предстоящата ми смърт. Сигурността в това. Неизбежността. Нито след години, нито седмици, нито дни. Моменти.
Хю Хауи
Разделих се с едно гадже и отидох във Върмонт, за да се взирам в пъпа си, а след това се случи 11 септември и прекарах дни в страх от това, което се случваше по света. Така че направих списък с всички неща, които исках да направя, и най-отгоре беше осиновяване на бебе. Девет месеца и два дни по-късно доведох дъщеря си у дома.
Шонда Раймс
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща