Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Есен"
Прекрасна есен! Самата ми душа е сякаш съединена с нея и ако бях птица, бих летяла над земята, търсейки непрекъсната есен.
Джордж Елиът
Дизайнерите искат да ме облекат в плаващи дрехи като пролетта. Но не се чувствам като пролет. Чувствам се като топла червена есен.
Мерилин Монро
Ако едно дърво не е родило цвят през пролетта, напразно ще търсиш плод през есента.
Уолтър Скот
Тухлите трябва да се правят през пролетта или есента, за да могат да изсъхнат равномерно.
Витрувий
Есента е толкова радостна и сладка, колкото ненавременен край.
Реми дьо Гурмон
Няма тишина като тишината на първите студени нощи през есента.
Карсън Маккълърс
Наслаждавах се на целия процес на учене и винаги се радвах, когато дойде есента и училището или колежът започват отново.
Клеър Томалин
Есента - последната, най-прекрасна усмивка за годината.
Уилям Кълън Брайънт
Лятото свършва и идва есента; и онзи, който не е съгласен, би искал вечен прилив и пълна луна всяка нощ.
Хал Борланд
С узряването на плодовете през есента листата започват да изсъхват и дърветата, поемайки сока си от земята чрез корените, се възстановяват и се възстановяват до предишната си твърда структура. Но силният въздух на зимата ги компресира и втвърдява.
Витрувий
Първият дъх на есента е просто щастие след жаркото и знойното лято.
Шарлейн Харис
След като нещо е надживяло полезността си в една сфера от живота, целта му да съществува вече не е същата. Листът, който улавя поток от слънчева светлина и след това предава енергията си на дървото, служи на една цел през пролетта и лятото, а друга напълно различна през есента и зимата.
Гай Финли
Забравете за известно време, че имате очила на носа си, а и че е есен в душата ви.
Исак Бабел
Ето защо той не обичаше есента - защото с настъпването й всеки път неизбежно, като сняг, като студ, се задаваше въпросът: как да живеем? Къде да отидем?
Фьодор Абрамов
И тъй като студът идва през есента, истинският мъдрец трябва да стопли душата си с вино.
Хенрик Сенкевич
У нас вече нямаме критерии за хубаво и лошо, за добро и зло, за морално и аморално в изкуството. Принизява се вкусът на хората. Появиха се разни "пиратки", "тигри", "каналета" и т. н. Галериите са пълни с еднодневки, екраните - с екшъни и сапунени неща. По телевизията и радиото кудкудякат фалшиви гласове, наречени "вокални състави". Широко сме отворили вратата на посредствеността и тя си тече като буйна река. Плодовете от нея ще се събират някоя есен...
Доньо Донев
Да се каже, че е красив ден, няма да започне да го обяснява. Беше онзи ден, когато краят на лятото се пресича перфектно с началото на есента...
Ан Патчет
Есента има драма, великолепие, което липсва на пролетта. Позеленяването на храстите и първите цветя не са толкова вълнуващи, не толкова обогатяващи живота по някакъв начин, както есента. Есента е знак за изпълнение, успех на годината. Пролетта е просто време на обещания.
Мартин Бут
Малко хора се раждат в планината през пролетта. Всички сме родени през есента, като телета.
Паоло Кониети
Нека ти благодаря за разказите. Толкова много истории. Ще ви запомня всички... с вашите истории. Карат ме да си помисля за листата, които общинската управа на Токио почиства всяка есен!
Рана Дасгупта
Сърцето ми е градина, уморена от есента.
Сара Тиздейл
В продължение на четирите сезона човешкият живот се развива. Пролет! Лято. Есен... Зима?
Татяна Толстая
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща