Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Оплакване"
Бракът не пречи на щастието на тези, които могат да бъдат щастливи; а на останалите поне дава оправдание за оплаквания.
Жан Ростан
Човекът сам в момента на раждането си, хвърлен гол върху голата земя, тя [Природата] се оставя на викове и оплаквания.
Плиний Стари
Човек понася нещастието без оплакване.
Франц Шуберт
Там, където се оплакват всички, никой не слуша оплакванията.
Антонио Поркия
Всяко велико изкуство е форма на оплакване.
Джон Кейдж
Политиката в най-често срещаната й форма: оплакване. Никой не искаше да го направи, но всички с радост се оплакваха от него.
Ким Робинсън
Оплакването, че не ни разбират, най-често се поражда от това, че ние не разбираме хората.
Василий Ключевски
Единственото нещо, което не ми харесва при актьорството е, че ми отнема толкова много време от семейството ми. В противен случай нямам оплаквания.
Марк Уолбърг
Но защо са тези вечни оплаквания? Няма ли радост в живота?
Аугуст Стриндберг
В началото на 20-те години нацистката партия беше една от многото националистически и радикални политически групи. Той беше катапултиран до известност с началото на икономическата рецесия в края на 20-те години на миналия век... Нацистите дължат своята грандиозност на комбинация от два отделни набора от фактори: първо, тяхната отличителна организация и стратегия; и второ, по-широките социално-икономически условия, които създадоха климат на мнения и набор от оплаквания, на които нацистите можеха да се възползват.
Мери Фулбрук
Не забравяйте, че само вие сте отговорни за поддържането на вашата енергия. Откажете се от обвиненията, оплакванията и извиненията и продължете да действате в посока на целите си - колкото и да са светски или възвишени.
Джак Канфийлд
Ще има много малко да не харесваме другите хора, ако откажем да им представим всички наши собствени преценки и дребни оплаквания.
Джералд Джамполски
Но обвиняването на исляма е прост отговор, по-лесен и по-малко противоречив от преразглеждането на основните политически въпроси и оплаквания, които резонират в голяма част от мюсюлманския свят: провалите на много мюсюлмански правителства и общества, някои аспекти на външната политика на САЩ, представляващи намеса и господство, западна подкрепа за авторитарни режими, нахлуването и окупацията на Ирак или подкрепата за военните битки на Израел с Хамас в Газа и Хизбула в Ливан.
Джон Еспозито
Колко голяма е силата на молитвата! Би казал човек, че е царица, която винаги има свободен достъп до царя и може да получи всичко, каквото поиска. Не е необходимо, за да бъде изслушана, да се прочете от някоя книга хубава формула, съчинена за случая; ако беше така, колко бих била за оплакване!
Тереза от Лизио
Начините, които се прилагат специално по време на ухажване, се заменят по време на брака с различен набор от маниери, въплъщаващи остатъчната дребнавост, оплаквания и откриване на дефекти в детството.
Аарън Бек
Оплаквания, оплаквания, оплаквания, оплаквания. Не мога да разбера защо трябва да отглеждате котка, ако безкрайно се оплаквате?
Ан Файн
Радвам се да обиждам хората. Мисля, че бригадата за оплаквания, жертвата, идеята, че наранените чувства са някаква специална валута - мисля, че това трябва да се сложи край.
Майло Янопулос
Ефектът от емоционалното изпускане е поддържането на незадоволително статукво. Повечето хора смятат обратното, че оплакването е част от усилията да се промени една неудовлетворителна ситуация. не. Оплакването освобождава натиска, така че нито да избухнем от разочарование, нито да се почувстваме принудени да предприемем често рисковите стъпки за открито противопоставяне на труден човек или ситуация. Поддържането на приемливо ниско емоционално напрежение не променя проблемните обстоятелства, а по-скоро ги увековечава.
Марта Бек
Литературата е етичен скок. Това е морално решение. Опасно упражнение при постоянен провал. Литературата трябва да има оплаквания, защото в света има толкова много оплаквания.
Мигел Сихуко
Но също така знам, че да пренебрегнеш радостта, докато тя трае, в полза на оплакването на съдбата си, е голямо престъпление.
Нанси Фармър
Разбира се, като лекар, той трябва да гледа на жената като на набор от вътрешности и колекция от оплаквания.
Нгайо Марш
Дългите бракове са завършили с разруха заради малки и незначителни оплаквания, които никога не са били правилно излъчени, а вместо това прераснаха в крехко гнездо от омраза.
Огастин Бъроуз
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща