Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Песимизъм"
Песимизма - въпрос на темперамент, оптимизма - въпрос на заплата.
Дон Аминадо
Песимизъм на духа, оптимизъм на волята.
Антонио Грамши
Не вярвам в песимизма. Ако нещо не става така, както искате, продължавайте напред. Ако мислите, че ще вали, ще завали.
Клинт Истууд
Все още има изход от песимизма, няма изход от оптимизма.
Дон Аминадо
Оптимизмът не чака факти. Занимава се с перспективите. Песимизмът е загуба на време.
Норман Казънс
Записвайте песимизъм за черни дни!
Веслав Брудзински
Да мислим от гледна точка на песимизъм или оптимизъм прекалено опростява истината. Проблемът е да видим реалността такава, каквато е.
Тик Нят Хан
Въпреки песимизма, няма да правя филми, които казват: отчаяние, бягане и криене. Всичко, което искам да кажа е: не се страхувайте, някой ден всичко ще застане на мястото си и някъде определено ви очаква нещо добро.
Хаяо Миядзаки
Песимизъм: Ценна защита срещу шарлатанство.
Джон Ралстън Сол
Песимизмът е разкош, който евреите не могат да си позволят.
Голда Меир
Оптимизмът е отчуждена форма на вяра, песимизмът е отчуждена форма на съмнение.
Ерих Фром
С най-голям оптимизъм гледам на бъдещето на песимизма.
Жан Ростан
Когато си тръгнах, установих, че има и други, които се чувстват по същия начин. Ще се срещнем, те щяха да дойдат да ме издирят, ще си поговорим за бъдещето. И открих, че депресията и песимизмът им бяха толкова остри, колкото и моите.
Уоле Шоинка
Вярно е, че не съм от онези, които се смеят на утопии. Утопията на днешния ден може да стане реалността на утрешния ден. Утопиите са замислени чрез оптимистична логика, която разглежда постоянния социален и политически прогрес като крайна цел на човешкото начинание; песимизмът би хвърлил безнадеждно човечеството в свеж катаклизъм.
Шарл Албер Гоба
Реализмът не е песимизъм. И въпреки че антиреформените интереси са спечелили несъвестен брой битки през последното десетилетие, войната в никакъв случай не е приключила.
Джон Ралстън Сол
Кога се поражда песимизмът? Когато се срещнат два различни оптимизма.
Станислав Йежи Лец
Песимизъм - форма на душевен алкохолизъм.
Рабиндранат Тагор
По-старите книги бяха доста лекомислени. Но мисля, че повечето от романите ми завършват с дълбока нотка на песимизъм. Сянката сякаш се затваря. Крайният извод не е, че животът е прекрасен и всичко е светло и весело в градината.
Рут Прауър Джабвала
Не се страхувай от своя песимизъм. Ти ще видиш, че в крайна сметка си бил оптимист.
Веслав Брудзински
Бях прокълнат от песимизма както на руснаците, така и на евреите, две от най-мрачните племена в света. И все пак, ако в мен нямаше величие, може би имах таланта да го разпозная в другите, дори и в най-дразнещите.
Дейвид Бениоф
Понякога песимизмът или оптимизмът стават популярни и са заразителни.
Едуард Прескът
Често неоправдания оптимизъм на едни става причина за оправдания песимизъм на други.
Борис Крутиер
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща