Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Двор"
Да завършиш книга е все едно да дръпнеш дете на задния двор и да го застреляш.
Труман Капоти
Светът е огромен фермерски двор, който изобщо не е толкова лесен за почистване, както конюшните на Авгий, защото докато се помещава, биковете остават в него и натрупват нови купища оборски тор.
Хайнрих Хайне
Не се страхувайте да оспорите професионалистите, дори и в собствения им двор.
Колин Пауъл
Светът не се нуждае чак толкова от нови мисли, защото когато някоя мисъл остарее и излезе вече от употреба, тя трябва – като монета – да се преиздаде наново и доста обновено от монетния двор на някой гений.
Александър Смит
Достатъчно е едно дете, за да запълни цял дом и двор.
Марк Твен
Ако таванът ви е трябвало да падне, значи сте загубили стая, но сте се сдобили с двор. Мислете за това по този начин.
Алегзандър Маккол Смит
Ако имах магическа пръчка, щях да живея в сграда в Ню Йорк, достатъчно голяма, за да могат приятелите ми, семейството ми да имат апартаменти в нея. Щяхме да отглеждаме децата си в едно и също пространство и да правим барбекюта в задния двор и да остаряваме и дебелеем заедно.
Лиз Мъри
Съседът ми ме попита дали може да използва косачката ми за трева и аз му отговорих, че може, стига да не излиза от двора ми.
Ерик Моркамб
Шансът по този начин (чрез случаен процес - бел.цит.) да се появят по-висши форми на жовот е сравним с вероятността някое торнадо, смитащо боклуците из двора, да сглоби Боинг 747 от наличните материали в него.
Фред Хойл
Смятаме, че трябва да работим, защото рекламната индустрия е издигнала желанията до потребности. Вестниците и телевизията непрестанно ни тъпчат с най-новите "задължителни неща", независимо дали става дума за обувки, видеоигри или нагреватели за вътрешни дворове. В резултат на това майките смятат, че "трябва" да работят в Tesco, за да си купят скъпи маратонки.
Том Ходжкинсън
Когато бях заседнал преди години на работа, която мразех, единственият ми приятел беше обществената пейка. Докато досадните сутрини се проточваха, как копнеех за обедния час, когато щях да мога да избягам от мъченията в офиса и да се разходя до двора на църквата и в утешителната дървена прегръдка на една от пейките в нея.
Том Ходжкинсън
Причината, поради която много хора никога не стигат до никъде в живота, е, че когато се почувства възможност, те са навън в задния двор и търсят детелини с четири листа.
Уолтър Крайслер
Разрушавайки стените на тъмницата и бързайки към свобода, ние просто изтичаме в по-просторен двор на по-просторен затвор.
Ювал Ноа Харари
Демокрацията е да има различни идеи, дори крайни. В демокрацията има място за всички тях и мостове, които да ги свързват. В Турция губим тези мостове и всички се опитват да унищожат пространства за противоположната страна. Когато погледнем това, Истанбул е като различни дворове, разделени от големи, дебели стени.
Бурхан Сьонмез
Физическите упражнения от гледна точка на общественото здраве са неуспешен провал. Най-дълго живеещите хора в света живеят в среда, която ги тласка към повече движение. Те не използват електрически инструменти, те си правят собствена работа в двора, отглеждат градина.
Дан Бютнер
Отглеждам собствени зеленчуци и билки. Харесва ми да мога да кажа на хората, че обядът, който сервирам, започна като семе в двора ми.
Къртис Стоун
Да носиш кърпа за баня в двора на училището и да се преструваш, че е наметало, не означава, че притежаваш магически сили.
Линкълн Пърс
Трябва да разберем какво ще получим в замяна. Това е много лесно за разбиране, ако си спомним нашето детство. Излязъл си на двора, държиш бонбон - казват ти: дай ми един бонбон. Той стисна в потен юмрук: какво си ти за мен? Искаме да знаем: какво правят с нас?
Владимир Путин
Попитали веднъж един мъдрец: - Защо бедните са по-приветливи и по-щедри от богатите? - Погледни през прозореца, какво виждаш? - Виждам как децата играят на двора. - Сега погледни в огледалото. Какво виждаш там? - Себе си. - Виждаш ли. И прозорецът и огледалото са от стъкло. Но като се добави малко сребро - и вече виждаш само себе си.
Омар Хаям
Умът ми лети като пеперуда. Има толкова много неща за правене. Можете да се скитате в пространството или във времето, да се отправите към Огнена земя или към двора на крал Мидас. Можете да посетите жената, която обичате, да се плъзнете до нея и да погалите все още спящото й лице. Можете да строите замъци в Испания, да откраднете Златното руно, да откриете Атлантида, да осъществите детските си мечти и възрастни амбиции.
Майкъл С. Газанига
Наистина бих искала да бъда в двора на Калигула - да живея някъде в задната стая и просто да мога да наблюдавам.
Мери Биърд
Мирът започва в кухните и килерите, градините и задните дворове, където се отглежда и приготвя храната ни. Енергиите на природата и безкрайната вселена се абсорбират чрез храните, които ядем, и се трансформират в нашите мисли и действия.
Мичио Куши
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща