Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Присъда"
Невъзможно - това е просто голяма дума за малки хора, зад която да се крият. На тях им е по-лесно да живеят в обикновен свят, от колкото да намерят сили да променят нещо. Невъзможно - това не е факт. Това е само мнение. Невъзможно - това не е присъда. То е предизвикателство. Невъзможно - това е шанс да докажеш. Невъзможно - това не е завинаги. Невъзможното е възможно.
Мохамед Али
Знам ли, че съм прав? Присъдите не са същите като фактите. Инстинктът не е наука. Аз съм като всяко друго човешко същество, толкова грешно и толкова способно да греши. Знам само това, в което вярвам.
Тони Блеър
Аз искам да остана верен на себе си и не желая да подчинявам вкусовете си дори на единодушната присъда на цялото човечество.
Джек Лондон
Художникът може да крещи от всички покриви, че той е гений, но той трябва да изчака присъдата на зрителя, че неговите декларации са придобили обществена ценност, че в крайна сметка, потомците ще го поставят в учебниците по история на изкуството.
Марсел Дюшан
Защото ми се струва, че има нещо по-голямо от присъда. Мисля, че се нарича милост.
Себастиан Бари
Осъден престъпник, който има силни семейни връзки, залог в общността и образование, може да получи пробация, докато мъж, който има малко семейни връзки, малък дял в общността и малко образование, може да получи десетгодишна присъда за същото престъпление.
Джо Байдън
Произнасяте присъдата ми с по-голям страх от този, с който аз я изслушвам.
Джордано Бруно
За жена - ако свършено, свършено е. Присъдата им не подлежи на обжалване.
Джак Никълсън
Очевидно хората, които извършват престъпления, трябва да бъдат наказани. Дори хора, които крадат чорапи и видеоклипове на "Снежанка", вероятно трябва да излежат присъда, ако имат предишни, особено сериозни предишни. Но наказанието трябва да отговаря на престъплението и стандартът трябва да е еднакъв за всички.
Мат Таиби
Не се противопоставяйте на диагнозата, опитайте се да се противопоставите на присъдата.
Норман Казънс
Американската мечта се превърна в смъртна присъда за злоупотреба, консуматорство и фатализъм: гаражна рапродажба, където най-доброто от човешкия дух е преградено за комфорт, послушание и дрънкулки. Недвусмислено е абсурдно.
Золтан Ищван
Присъдата на историята зависи от това, кой я пише.
Ричард Никсън
Внимателно проучих доказателствата на християнската религия и ако бях седнал като съдебен заседател за нейната автентичност, щях безпрекословно да дам присъдата си в своя полза. Мога да докажа истинността толкова ясно, колкото всяко предложение, някога представено на ума на човека.
Александър Хамилтън
Полските литератори не ме четат – и аз не ги чета. Тяхната присъда е единодушна? И моята също.
Карол Ижиковски
Разкаянието е присъда, която човек издава сам против себе си.
Менандър
Не признаваме съдиите, когато се касае за най-малките ни интереси, а искаме нашето добро име и нашата слава да зависят от присъдата на хора, които са враждебно настроени към нас било поради ревност, било поради предубеждение или слабо разбиране на нещата. Подлагаме на изпитание и спокойствието, и живота си, за да накараме тези хора да се произнесат в наша полза.
Франсоа дьо Ларошфуко
...Ако видяното от очите имаше по-голяма сила, от колкото свидетелствата на разума, то палмата на първото място в мъдростта ще се присъди, несъмнено на орела.
Апулей
Истината е като присъда.
Марек Крайевски
И все пак с жена щеше да е по-лесно да избяга от себе си, от онзи вътрешен затвор, където му беше съдено да излежава доживотна присъда.
Андерс Руслунд
Той изсумтя при това и се намръщи още по-зле, сякаш беше обвиняем, който слуша присъдата в Хага, и потръпна като кисело куче, когато влезе в къща - което винаги е означавало само едно на Балканите - тази ракия е добра и силна.
Миленко Ергович
Никой съд не може да ти присъди живот. Смърт може, а живот не.
Николай Ердман
Травмата е факт от живота. Не е задължително обаче да е доживотна присъда.
Питър Левин
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща