Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Повторение" - страница 2
Повторенията са най-лошите и "Фъстъчетата" беше този, който започна това. Нали не повтарят новините? Те не повтарят друга част от хартията. Защо го правят в комиксите?
Стефан Пастис
Всяко число е многократно повторение на единицата, всички науки тръгват от една точка, всички мъдрости излизат от един център, и числото на мъдростта е единица.
Франц Хартман
От доказателствата, представени в тази книга, става ясно, че фармацевтичната индустрия върши пристрастна работа по разпространението на доказателства - да бъдем изненадани от това би било абсурдно - независимо дали става дума за реклама, повторение на лекарства, писане на думи, скриване на данни, подкупване на хора или провеждане на образователни програми за лекари.
Бен Голдейкър
Например, какво трябва да направите, когато човек изглежда заседнал в повтарянето на дума, дейност или изречение отново и отново? Повтарянето е често срещано в по-късните стадии на заболяването. Човекът търси познатост и комфорт, докато мозъкът продължава своя злонамерен марш напред в упадък. Един от начините да реагирате в допълнение към спокойствието и търпението е да ангажирате човека в дейност, за да прекъснете модела на повторение.
Санджай Гупта
Едно от предизвикателствата да си продавач в магазин е повторението. Повторението, което е най-тежкото работно състояние, което човек може да издържи, причинява внезапната смърт на здравия ум. Чиновникът, произнесъл едни и същи изречения две хиляди пъти с едни и същи изражения на лицето, вече не го чува какво говори. Той се съсредоточава върху други проблеми, опитвайки се да отгатне колко скитници има клиентът му в банковата си сметка или цвета на мацката до него. Служителят, който не го чува, разбира в коя част от речта му е по изражението на лицето на събеседника.
Хакан Гюндай
Аз не искам, думите ми за актьорската професия да звучат помпозно. Съвсем не искам. Нашата работа е дисциплина, безкрайно повторение на едно и също, поражения, упорство, сляп късмет, безгранична вяра в себе си и отдаденост.
Брайън Кранстън
Не казвам, че трябва да продължавате. Но в момента, в който решите да спрете да растете, вашият свят ще започне да се свива. Ще можете да общувате с по-малко хора, особено с младите. Ще видите само повторения. Няма да разберете как да плащате за нещата. Външният свят ще се превърне в плашещо и непредсказуемо място.
Даниел Х. Уилсън
Като пламенен поддръжник на ницшеанската концепция за вечното повторение, аз твърдо вярвам, че човек не може да потвърди цялостта на един живот, освен ако не приеме и не възприеме всички преживявания, които го съставят. Въпреки това, понякога ми се иска да съм ходил на филмово училище.
Дейв Ицкоф
Почти никой не пътува с охота от еднаквост към еднаквост и повторение до повторение, дори ако изискваното физическо усилие е тривиално.
Джейн Джейкъбс
Хората придобиват мнения точно така, както децата усвояват азбуката - по пътя на многократното повторение.
Елизабет Браунинг
Според нашите представи при човек може да има само една истинска любов - без компромиси, без повторения.
Алис Сиболд
Липса на изходи, свръхкапацитет, пълна безизходица, в крайна сметка редовни повторения на национални фалити и други бедствия - може би световни войни от чисто капиталистическо отчаяние - може с увереност да се очаква. Историята е толкова проста.
Йозеф Алоиз Шумпетер
Бракът изглеждаше като толкова малко пространство, когато бях в него. Хареса ми сватбата. Ухажването има сюжетна линия. Но няма заговор за женитба. Просто едни и същи неща отново и отново. Същите битки, същите приятели, същите неща, които правите в събота. Повторението щеше да започне да ме достига.
Карън Джой Фаулър
Някои хора никога няма да могат да разберат добродетелите на простотата и опасността от повторение.
Алистър Маклейн
Истината не избледнява от повторения.
Леонид Соловьов
Вярвам че един може да отдаде на "смъртта” значимостта на прекъсването на растежа; продължителното повторение.
Ерих Фром
Ние, българите, сме в едно безумно повторение на предишни грешки – от глупост, от злоба, от мания за величие. Аз смятам, че ние, българите, не сме извадили, не сме оползотворили един урок – ако изобщо има уроци на историята, ние не сме си взели нито един.
Андрей Пантев
Има повторения, досадни за ухото и ума, но не и за сърцето.
Никола дьо Шамфор
Предишна
1
2
(Текуща)
Следваща