Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Цигара"
В Америка има някои кръгове, в които изглежда по-приемливо да се носи ръчен пистолет, отколкото пакет цигари.
Катрин Уайтхорн
Целунах първото си момиче и изпуших първата си цигара в един и същи ден. От тогава нямам време за цигари!
Артуро Тосканини
За мен обекта е нещо живо. Тази цигара или тази кибритена кутия съдържат таен живот, много по-интензивен, отколкото могат да си помислят хората.
Жоан Миро
Аз имам правило да пуша не повече от една цигара едновременно.
Марк Твен
Пуша от десет до петнадесет цигари на ден. На моята възраст е нужно да се ограничавате.
Джордж Бърнс
Никога не съм разбирал как може някой да не пуши, лишава се от най-добрата част от живота. С добра цигара в уста човек е в пълна безопасност, нищо не може да го докосне, буквално.
Томас Ман
Винаги съм се интересувал от хора със странности, измъчвани от душевна мъка. Мога да се справя с личните си копнежи, като пуша огромно количество цигари и слушам много силна музика.
Джони Деп
Краткост - качество, без което цигарите, наздравиците, любовните връзки и пътешествията по море ще бъдат непоносими.
Хенри Луис Менкен
Това, което най-много ми харесва при секса, е цигарата след него.
Виле Вало
Правителството представлява опасност за здравето. Правителствата са убили много повече хора, отколкото някога цигарите или откопчаните колани.
Патрик О'Рурк
Аз имам наказателен режим на тренировка. Всеки ден тичам по 3 минути на пътеката, после лягам, изпивам чаша водка и изпушвам по цигара.
Антъни Хопкинс
Отивам в стаята си, пия, пуша цигари и си мисля за нея. Пия и пуша и си мисля за нея и в определен момент идва мрак и паметта ми се проваля.
Джеймс Фрей
Няма добри и лоши ходове. Има само добри или лоши цигари.
Емануел Ласкер
Киното, може би е най-нещастното от изкуствата. Ползват го като дъвка, като цигари, като неща, които купуват.
Андрей Тарковски
Днес за джентълмен се счита мъж, който преди целувката изважда цигарата от устата си.
Барбра Стрейзънд
През 60-те години можехте да ядете всичко, което искате, и разбира се, хората пушеха цигари и всякакви неща, а за мазнини и нещо подобно не се говореше, а маслото и сметаната бяха широко разпространени. Това бяха прекрасни дни за гастрономия, така да се каже.
Джулия Чайлд
По-голямата част от живота преминава в малоумно затъпяване, в безпомощен идиотизъм: отваряш вратата, запалваш цигара... В живота на човека има само няколко проблясъка. Всичко останало е сива мъгла.
Жан Жене
Бих предпочел да пуша една цигара, отколкото да чуя две проповеди.
Робърт Ингерсол
Невнимателната дума е като фас от цигара, изхвърлен в контейнер за смет: тлее, тлее, внезапно избухва и пожарът обхваща целия квартал.
Маргарет Атууд
Слава Богу, Роксан Кос не се беше влюбила в един от руснаците. Тя се съмняваше, че могат да стигнат до стълбите, без да спират за цигара и да разказват поне една силна история, която никой не може да разбере.
Ан Патчет
- Мразиш ли да ме видиш как хриптя? - Не, казахме ние, всичко е наред. - Помогнете си с цигарите в кухненските чекмеджета, - каза тя, - и един ден и вие ще хриптите като мен. Маргаритки на гроба ми ще пукат и хриптят, вие отбелязвате думите ми.
Макс Портър
За да повиши заслугата си в очите на слугите и да вдъхне увереност в себе си, Андрей сложи златната си кутия за цигари, за да могат всички да го видят добре.
Матилда Кшесинская
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща