Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Догма" - страница 2
Рационалната мисъл винаги ще превъзхожда средновековната догма.
Омър Хикъм
Ако религията означава преди всичко богосъзнание или осъзнаване на Бога както отвътре, така и отвън, и на второ място съвкупност от вярвания, принципи и догми, тогава, строго казано, има само една религия в света, защото има само един Бог.
Парамаханса Йогананда
И не се чувствайте така, сякаш извършвате углавно нарушение на будистката догма, само защото мислите за себе си като за себе си.
Робърт Райт
Разбира се, няма никаква гаранция за това, че разумните хора ще достигнат пълно съгласие с всеки, но мога уверено да кажа, че неразумните са обречени на разделени от своите догми.
Сам Харис
Всеки, който е запознат с академичния живот, знае, че той поражда идеологически култове, склонни към догма и устойчиви на критика.
Стивън Пинкър
Сред нарастващата вълна от милиони християни начинът, по който се етикетираме, не е толкова важен, колкото как всъщност преживяваме и демонстрираме невероятната сила на Йешуа във и като нас, започвайки със силата да обичаме враговете си. За нас това означава да познаваме Бог и Този, който Той изпрати. Думите отразяват само интелектуална догма, но изразът на живота ни показва нашата истинска догма, която има много по-голямо значение.
Тед Декър
Такива като него се натъкнаха в науката - хора, които предварително бяха сигурни в отговора. Догмата, независимо от коя страна идваше, винаги ми се струваше опасна.
Тед Козматка
Започнах да разбирам, че ние трябва да запитаме себе си: а верни ли са религиозните догми? И ако са верни, те добри ли са или не? Ако искаме да намерим Бог, то е необходимо да изкореним в себе си невежеството, опитвайки се да познаем нашият свят и вселената.
Филип Кер
Може да има хора, които смятат, че атакуват християнството, когато изследват историческия произход или морала на някаква догма; Не мисля така. Честното разследване може да доведе само до растеж.
Бьорнстерне Бьорнсон
Внимавайте със заглавия, които ви казват кое е добро или лошо за вас. Проверете внимателно данните, преди да ги приемете като догма.
Дейвид Ейгъс
Има три задължителни неща, които ни спират: "Трябва да се справям добре. Трябва да се отнасяш добре с мен. И светът трябва да е лесен." И понякога си мисля, че докато поддържаме второто задължително, което е социално научено, тогава някои глупаци след 100 години ще произвеждат атомни бомби във ваните си и може би ще унищожат цялата човешка раса, защото изискват останалият свят да трябва да са съгласни с техните догми. Когато не сме съгласни, може да ни нападнат.
Албърт Елис
Според мен застъпването, допускането и практикуването на психиатрични и психоаналитични догми в църквата е толкова езическо и еретично (и следователно опасно), колкото и разпространението на ученията на някои от най-странните култове. Единствената жизненоважна разлика е, че култовете са по-малко опасни, тъй като техните грешки са по-разпознаваеми.
Джей Е. Адамс
Йезуитите са тайно общество, сформирано в рамките на католическата църква, за да защити нейната догма.
Джим Марс
Догмите са общата тъмница на човечеството. И е странно нещо: хората обичат своите затворнически килии. Те им дават чувство за безопасност и лъжливото чувство "аз знам".
Екхарт Тол
Твърде много са твърде обсебени от метода. той се превръща в догма.
Заха Хадид
Голяма част от привлекателността на догмата в религията е, че тя дава на последователите си правила, които да спазват, за да ги спасят от необходимостта да разберат кои са те и какво наистина мислят.
Каръл Пирсън
През 20-те си години, когато започнах да пътувам из Европа, намерих утеха в религиозните картини. Въпреки че собствената ми вяра в католическата догма беше разклатена и отслабена, установих, че красотата и богатството на изкуството все още ме държат.
Колм Тойбин
В Мъдростта няма страх, чудо и догми.
Ваклуш Толев
Предишна
1
2
(Текуща)
Следваща