Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Психика"
За да обобщим: числата изглежда представляват както атрибут на материята, така и несъзнателната основа на нашия умствен процес. Поради тази причина числото формира, според Юнг, този особен елемент, който обединява сферите на материята и психиката. То е "реално" в двоен смисъл, като архетипен образ и като качествено проявление в сферата на външния свят.
Мари-Луиз фон Франц
Юнг дори твърди, че няма да има възражения срещу разглеждането на психиката като качество на материята и материята като конкретен аспект на психиката, при условие че психиката се разбира като колективно несъзнавано.
Мари-Луиз фон Франц
Нашата психика се явява част от обкръжаващият ни свят и нейната тайна е безгранична.
Карл Густав Юнг
Фантазията се явява още една от творческите способности на нашата психика.
Алфред Адлер
Въпреки това този индивидуален аспект [точно такова] на числото изглежда съдържа мистериозния фактор, който му позволява да организира психиката и материята заедно.
Мари-Луиз фон Франц
Има призив към приключения. Това е нещо във вътрешната психика на човечеството, особено мъжете.
Гари Гигакс
Вече не мога да съм сигурен дали психиката е в мен или аз съм в психиката...
Джеймс Хилман
Супергероите запълват празнина в психиката на поп културата, подобно на ролята на гръцката митология. Всъщност няма нищо друго, което да върши работата в съвременен план. За мен Батман е този, който най-ясно може да се приеме сериозно.
Кристофър Нолан
Ако вие активно се занимавате с нещо, то ще ви накра да се чувствате не като жертва, а като част от решението, което е от огромна полза не само за вашето тяло, но и за вашата психика.
Тед Дансън
Когато в живота ви има смущаващо психиката събитие, това може да ви попречи да получите дългите блокове сън през нощта, които са толкова важни за здравословното стареене.
Мехмет Оз
Започнах да се чудя, може ли наистина да се напише биография на заболяване? Но открих, че мисля за рака като този герой, който живее от 4000 години и исках да знам какво е неговото раждане, какъв е неговият ум, неговата личност, неговата психика?
Сидхарт Мукхърджи
Либералната психика иска да защити малцинствата, да се извини за империализма, колониализма, робството и ужасяващото отношение към чернокожите по време на движението за граждански права. В същото време те искат да продължат да защитават правата на хората.
Аян Хирси Али
Нашата психика често използва депресията, за да привлече нашето внимание и да ни покаже, че някъде дълбоко в нас лежи лъжа.
Джеймс Холис
Няма незначителни връзки. Всяко преживяване, което имаме, съдържа цел и смисъл. Всяко събитие, всеки човек в живота ни въплъщава енергиен фрагмент от нашата собствена психика и душа. Нашата индивидуална духовна задача е да разпознаем и интегрираме всички тях в нашето съзнание, така че по-големият модел на нашата мисия да може да блесне в пълните си измерения.
Каролайн Мис
Числото сякаш стои зад психическата сфера като динамичен принцип на подреждане, чийто първичен елемент Юнг нарича дух. Като архетип числото се превръща не само в психичен фактор, но в по-общ план, в светоструктуриращ фактор. С други думи, числата сочат към фонова реалност, в която психиката и материята вече не са различими.
Мари-Луиз фон Франц
Младите хора с нестабилна психика създават някакви фалшиви герои за себе си. Това означава, че всички заедно, не само в Русия, но и в света като цяло, реагираме зле на променящите се условия в света. Това означава, че не създаваме необходимото, интересно и полезно съдържание за младите хора. Грабват този сурогат на героизма. Това води до трагедии от този род.
Владимир Путин
Хората понякога се стремят и мислят, че ще намерят дълбоко удовлетворение за психиката си в богатството, секса или наркотиците, но след това откриват, че в крайна сметка тези неща не удовлетворяват човешките копнежи.
Дезмънд Туту
Определен пациент "носи" дисфункцията на групата. Определен проблем изпълнява същата услуга за индивид, доминирайки над психиката ни, така че други проблеми да останат незабелязани.
Марта Бек
Несъмнено обаче работи нещо друго, нещо, което се врязва по-дълбоко в американската психика. Изпитваме дълбока омраза към слабите и бедните и съответния пламтящ ужас пред богатите и успешните и изграждаме бюрокрация, която да отговаря на тези чувства.
Мат Таиби
Интересното е, че феноменът на резервните мъже... не съществува. Женската психика е психиката на минималист, който използва всички възможности на един вариант. Във връзка с един човек тя е в състояние да заключи целия свят.
Олга Маховска
И при двамата логиката беше развита в ущърб на психиката.
Андрей Бели
Равновесието е наказанието да бъдеш човек: опасността да си позволиш да чувстваш. За това вървим по тясна пътека високо над скалиста земя. От една страна имаме слизане в анимализма, от друга - заблуда за божеството. И двамата ни дърпат, и двамата изкушават. Но без тези сили да дърпат психиката ви, да я подтикнат към конфликт, вие никога не можете да обичате. Те ни събуждат, виждате ли, тези враждуващи страни, те събуждат нашата страст.
Питър Ф. Хамилтън
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща