Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Пеперуда" - страница 2
Трудно е да се разбере дали да се смееш или да плачеш заради човешкото затруднение. Тук сме с толкова много мъдрост и нежност и - без дори да знаем - го покриваме, за да се предпазим от несигурност. Въпреки че имаме потенциала да изпитаме свободата на пеперуда, мистериозно предпочитаме малкия и страшен пашкул на егото.
Пема Чодрьон
Добре е да имате пеперуди в стомаха си... но трябва да ги накарате да летят във формация.
Андрю Клаван
Никога не можеш да имаш твърде много небе. Можете да заспите и да се събудите пияни от небето, а небето може да ви предпази, когато сте тъжни. Тук има твърде много тъга и недостатъчно небе. Пеперудите също са малко, както и цветята и повечето неща, които са красиви. Все пак ние вземаме това, което можем да получим, и правим най-доброто от него.
Сандра Сиснерос
Пеперудата живее един ден. Лявото крило на пеперудата - утрешната зора, дясното - вечерната.
Сергей Козлов
Историята често е разказ за малки моменти - случайни срещи или случайни решения или чисто съвпадение – които изглеждат без значение в дадения момент, но някак си се сливат с други малки моменти, за да създадат нещо важно, пословичното пляскане на крила на пеперуда, което предизвиква ураган.
Скот Андерсън
Казвате, че нашите души и звездите и крилата на пеперуда са някак свързани?
Т. А. Барън
Има пеперуди живеещи само ден. В този единствен ден се наслаждават на светлото изпълнението на всичките желания.
Тонино Гуера
Природата беше една от ключовите сили, които ме върнаха при Бог, защото исках да познавам Художника, отговорен за красотата, каквато виждах в голям мащаб на снимки от космически телескопи или в миниатюрен мащаб, като например в сложните дизайни на крило на пеперуда.
Филип Янси
Аз бях фойерверкът. Бях пеперудата. Бях всяка аналогия, за която можеш да се сетиш. Не видях звезди. Станах звездата. Първата ми целувка беше всичко, което беше предназначено да бъде и още повече.
Хайди Маклоклин
... може би, те идват от нощните пеперуди, и от маруля, отглеждана в градината, когато той нощем гледа луната.
В. Г. Зебалд
Тя беше като пеперуда, пълна с цвят и жизненост, когато реши да отвори крилата си, но едва забележима, когато са затворени.
Джералдин Брукс
Преминаваме през тези метаморфози, точно както гъсеница, преди да се превърнем в пеперуда и в средата на тази метаморфоза винаги се чувства неудобно.
Джон Асараф
Пеперуди... не съвсем птици, тъй като не бяха съвсем цветя, мистериозни и завладяващи, както всички неопределени същества.
Елизабет Гаудж
Няма нито напразни знания, нито напразни усилия. Месеците живот на гъсениците поражда ден живот на пеперудите.
Ерве Базен
Вашият живот ще се промени, когато се помирите със своята сянка. Гъсеницата ще се превърне в спираща дъха красива пеперуда. Вече няма да се налага да се правите на някой, който не сте. Вече няма да се налага да доказвате, че сте достатъчно добри. Когато прегърнете сянката си, вече няма да ви се налага да живеете в страх. Намерете даровете на вашата сянка и най-накрая ще се насладите с цялата слава на истинското си аз. Тогава ще имате свободата да създадете живота, който винаги сте желали.
Деби Форд
Аз съм колекционер на пеперуди. Всички пеперуди, които искат да бъдат убити, се стичат при мен. Сгъвайки с молитва крилата си, те призовават смъртта си, но аз съм безмилостен, карам ги да живеят по-дълго, отколкото биха искали.
Йозеф Винклер
Ако искам да видя пеперуди, трябва да изтърпя две-три гъсеници.
Антоан дьо Сент-Екзюпери
Аз съм пеперуда изпълнена с живот. Не знам къде да летя, но няма да позволя на живота да отреже красивите ми криле.
Януш Корчак
Предишна
1
2
(Текуща)
Следваща