Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Платно"
Този свят не е нищо друг освен платното на нашето въображение.
Хенри Дейвид Торо
Мислите, които избираме, са четката, с която нанасяме щрихи върху платното в живота си.
Луиз Хей
Законите на физиката са платното, на което Бог твори своите шедьоври.
Дан Браун
С всяко свое преживяване вие сами рисувате свое собствено платно, мисъл след мисъл, избор след избор.
Опра Уинфри
Откраднато е силна дума. Това е защитено с авторски права съдържание, за което не е платно на собственикът. Значи да.
Бил Гейтс
Душата е платно. Вятърът е живот.
Марина Цветаева
В течение на целият период, в който аз работя на платното, аз чувствам, как започнах да го обичам с такава любов, която се ражда от бавно разбиране.
Жоан Миро
Именно вдигането на платна, а не посоката на вятъра е това, което определя по кой път ще се движим.
Джим Рон
Първия слой боя трябва да покрие колкото може по-голяма част от платното и не е важно при това, колко грубо той е нанесен.
Клод Моне
По-малко правораздаване отколкото ум означава по-вече платна, отколкото баласт.
Уилям Пен
След 20 години ще сте по-разочаровани от нещата, които не сте направили, отколкото от тези, които сте направили. Затова отплавайте от сигурното пристанище. Уловете ветровете в платната си. Търсете. Откривайте. Мечтайте.
Марк Твен
Очертават се платната и улиците на града, остава да се реши изборът на места за удобство и използване на държавата; за свещени сгради, за форума и за други обществени сгради.
Витрувий
Някои хора могат да кажат, че извитите ми панели изглеждат като платна. Е, аз съм моряк, така че предполагам вероятно използвам тази метафора в работата си - макар и не съзнателно.
Франк Гери
Какво има по-непокорно от морето с неговите ветрове, неговите торнада и бури? И все пак в коя част от своите произведения природата е била по-подкрепена от изобретателността на човека, отколкото в това, от неговите изобретения на платна и гребла?
Плиний Стари
Не е по силите ни да променим посоката на вятъра, но ние можем да променим положението на платното.
Доли Партън
Полите – това са корабните платна за мъжете.
Генадий Малкин
Духайте в собствените си платна.
Станислав Йежи Лец
Бог дава вятъра, човек трябва да вдигне платното.
Августин
Животът не винаги придобива ясна структура, върху която да се изгради теория: понякога чувствата се изливат върху платното на сюжета и най-малкият нюанс може да промени всичко.
Прия Базил
Тези, които могат да поемат красиво оформеното дърво на гърба си и да го закрепят здраво, ще го намерят като бреме като крила за птица или платна за кораб.
Самюел Ръдърфорд
Надеждата за небето при беди е като вятър и платна към душата.
Самюел Ръдърфорд
Бях изпълнен с нежност към всички, които щяха да умрат, които живееха, без да знаят защо, и към човека, който се появи на платното.
Софи Лагуна
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща