Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Красноречие"
Най-доброто красноречие е това, което приключва нещата; най-лошото - което ги отлага.
Дейвид Лойд Джордж
Красноречието е живописно изображение на мислите.
Блез Паскал
Изкуството да отваряш скоби е една от големите тайни на красноречието в обществото.
Никола дьо Шамфор
Вниманието в думите е висше красноречие.
Френсис Бейкън
Благоразумието в разговора е по-важно от красноречието.
Балтазар Грасиан
Красноречието е дете на знанието.
Бенджамин Дизраели
Красноречието се цени високо в демократичните държави, а сдържаността и благоразумието - в монархиите.
Едмънд Бърк
Красноречието в постъпките е несравнимо по-добро от красноречието в думите.
Самюъл Смайлс
Красноречието е изкуството да изразявате мислите на другите.
Едуард Ерио
Днес не класната стая, нито класиците са хранилищата на моделите на красноречието, а рекламните агенции.
Маршал Маклуън
Сълзите са женското красноречие.
Шарл дьо Сент-Евремон
Източникът на красноречието е в сърцето.
Джон Стюарт Мил
Мълчанието понякога е по-многозначително и възвишено, дори и от най-благородното и най-изразително красноречие, и в много случаи засвидетелства за висок интелект.
Джоузеф Адисън
В красноречието е важно маниера на речта, а не думите.
Елберт Хъбард
Жените могат да устоят пред любовта на мъжа, пред неговата слава, пред неговата красива външност, пред неговото богатство, но не е по силите им да устоят пред неговото красноречие, ако то е обърнато към тях.
Уилки Колинс
Крайната цел на красноречието е да убеждавате хората.
Филип Честърфийлд
В тона на гласа, в очите и в общия израз се съдържа не по-малко красноречие, отколкото в подбора на думите.
Франсоа дьо Ларошфуко
Да целунеш - най-добрият начин да спреш фонтанът на женското красноречие.
Марти Ларни
Не умея да произнасям речи. Аз съм лош оратор. Красноречието никога не е стояло за мен на първо място... даже на петдесет, шестдесет и седемдесет.
Кари Грант
Повече са логически разсъждаващите хора, отколкото красноречивите. Красноречието е изкуство, украсяващо логиката.
Дени Дидро
Красноречието заслепява слабите, диалектиката ги интригува.
Жак-Бенин Босюе
Мълчанието на човек, известен със своето красноречие, внушава повече уважение от бръщолевенето на обикновен бъбривец.
Никола дьо Шамфор
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща