Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Сватба"
До сватбата той може да не спи цяла нощ, мислейки над това, което ти си му е казала; след сватбата заспива, преди да свършиш да говориш.
Хелън Роулънд
Дръжте очи широко отворени преди сватбата и затворете очите си след това.
Бенджамин Франклин
Мъжът се чувства със седем години по-стар в деня след сватбата.
Френсис Бейкън
Живеем в свят, в който погребението е по-важно от мъртвите, сватбата повече от любовта и физическото, а не интелекта. Живеем в контейнерната култура, която презира съдържанието.
Едуардо Галеано
Дали двама се постъпили правилно като са се оженили един за друг, не може да се съди дори на сребърната им сватба.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
След избори и след сватба рядко получаваш това, което искаш.
Уил Роджърс
Истинският акт на брака се случва в сърцето, а не в балната зала или църквата или синагогата. Това е избор, който правите - не само в деня на вашата сватба, но отново и отново - и този избор се отразява в начина, по който се отнасяте към съпруга или съпругата си.
Барбара де Анджелис
Всички сватби си приличат една на друга, но всеки развод е интересен по своему.
Уил Роджърс
Родителите ми постоянно се карат. Но в същото време те постоянно празнуваха всички годишнини от сватбата си. Изглежда, че те просто празнуваха това, което са живели заедно в продължение на толкова много години, без да се убиват.
Марина Абрамович
Това, което откриваш сам, е винаги по-вълнуващо от това, което някой друг ти показва - това е като разликата между истинската любов и нагласената сватба.
Терънс Рафърти
В живота на мъжа има два периода, в който той напълно не разбира жената: до сватбата и след това.
Янина Ипохорска
Сватбите изглежда са магнит за злополуки и всякакви лудости, които се крият в семейните шкафове. По повече от един начин сватбите изваждат наяве у всички участващи.
Робърт Фулам
Не разбирам защо абитуриентските балове са като мини сватба в наши дни... Никой не бива да харчи такива пари за гимназиален танц.
Деб Калети
Винаги съм си представяла че традиционна и елегантна сватба.
Иванка Тръмп
Хората могат до една година след сватбата да изпратят подарък. Благодарствената бележка обаче трябва да бъде написана веднага. Ако не получите потвърждение до три месеца, телефонирайте и поискайте да ви го дадат. Ако булката и младоженецът са затруднени, добре. Те заслужават да бъдат.
Ан Ландърс
Ранната сватба е дълга любов. От опит знам, че ранните бракове са най-щастливите. В късните години съпружеството не е толкова благоговейно колкото в младостта. Заедно с прекараната младост се създава неразривна връзка. Споменът е най-твърдата основа на любовта.
Новалис
Сватбата завършва като бизнес сделка: колкото и да е дълга или къса, някой дължи пари на някого.
Голди Хоун
Продължителността на брака е обратно пропорционална на разходите за сватбата.
Дмитрий Нагиев
Жените гледат на брака като на комедия, която започва със сватбата; мъжете - като на трагедия, която завършва със края на живота.
Мориц Готлиб Сафир
След тази разходка из гората той започна да ми пише любовни писма, изпращаше ми цветя, но скоро се уморих от него, тъй като не го обичах. Завърши с факта, че сватбата му не се състоя. Това беше първият грях на съвестта ми.
Матилда Кшесинская
Като се има предвид, че всички достойни любовни истории завършват или със сватба, или със смърт, въпросът очевидно стига до второто.
Олга Громико
- Харесвате ли сватби? - Всъщност не. - Сватбите му се сториха толкова весели, колкото удар между краката.
Рейчъл Гибсън
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща