Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Принадлежност" - страница 2
Отклоняваме се от пътя на спасението, защото помним, че някога сме принадлежали на света и сме се задоволявали с тази принадлежност.
Дениъл Куин
Престъпленията от омраза се различават от другите престъпления. Те удрят в сърцето на нечия идентичност - поразяват нашето чувство за себе си, чувството ни за принадлежност. Крайният резултат е загуба - загуба на доверие, загуба на достойнство и в най-лошия случай загуба на живот.
Джеймс Коми
Чувството за принадлежност е един от големите дарове, които мъжете получават в битка.
Джеймс Мичънър
Без да разпознават убеждението, което стои зад поведението, някои възрастни реагират на поведението с някакъв вид наказание, като обвиняване, позор или причиняване на физическа болка. Този вид отговор само потвърждава убеждението на ученика, че той или тя не принадлежи, създавайки порочен кръг, който води до повече лошо поведение. В този цикъл дълбоката нужда на ученика от принадлежност, принос и умения изобщо не се разглежда.
Джейн Нелсън
Мотивацията и вдъхновението енергизират хората, не като ги тласкат в правилната посока, както правят контролните механизми, а чрез задоволяване на основните човешки нужди за постижения, чувство за принадлежност, признание, самочувствие, чувство за контрол над живота на човека и способността да отговарят на нечии идеали. Подобни чувства ни докосват дълбоко и предизвикват мощен отговор.
Джон П. Котър
Пред мен се отвори славно бъдеще на приятелство, принадлежност, служба и радост.
Джули Бери
Съществената дилема в живота ми е между дълбокото ми желание да принадлежа и подозрението ми за принадлежност.
Джумпа Лахири
Личната вина и отговорността на жертвите нямаха значение; жертвите са подбрани според класова принадлежност и професии.
Дъглас Смит
Новата традиция е най-близкото нещо, което имам до една религия, и това, че съм част от тази традиция, означава много за мен. Всъщност не виждам - никога не съм виждал - защо трябва да се откажа от това чувство или надежда за принадлежност, само защото историите, които искам да разкажа, са близки до моя собствен опит.
Елиф Батуман
Защо толкова лесно промених мястото си на пребиваване, защо се преместих толкова свободно от един живот в друг, защо, за разлика от повечето баски в Маями, които познавах и с които играех, никога не изпитвах никакво чувство за принадлежност, съпричастност. Нито родината, нито клановото племе, нито почвата.
Жан-Пол Дюбоа
Подобно на много от колегите милениалисти, не се считам категорично за републиканец или демократ. Гласувам повече от партийната принадлежност въз основа на това, което вярвам, че е правилно, за моето семейство и за моята страна. Понякога това е труден избор.
Иванка Тръмп
В сайтовете за работа на баща ми винаги е имало мъже от всякакъв произход и етническа принадлежност. И много преди да е било обичайно, вие също сте виждали жени.
Иванка Тръмп
Хората се доверяват на тези, които са в тяхната група. Принадлежността е първичен инстинкт.
Крис Вос
Една експлозивна смес от щастие и тъга доминираше в духа на Ървинг. Но той беше движен преди всичко от решителност, по-силна от принадлежността или изкореняването, семейството или приятелите: желанието да живее без страх.
Леонардо Падура
Традициите са нашите корени и профил на това кои сме като личности и кои сме като семейство. Те са нашите корени, които ни дават стабилност и чувство за принадлежност - те ни заземяват.
Лидия Матичио Бастианич
За да живеете в град, човек трябва да е по-голям от нечия среда или да се радва на принадлежността си към тълпата.
Луис Л'Амур
Винаги в България първата работа на този, който вземе властта, е да свали държавната администрация, пъдарите и прокурорите. Не е нито съвременен полъх, нито комунистически, а за жалост е тежкото ни наследство от една ориенталска принадлежност.
Андрей Пантев
Да живееш не е нищо друго освен да дойдеш тук, за да умреш, за да бъдеш това, което си бил преди да се родиш, но с умения, опит, принадлежност към кауза и, може би, с воля.
Хуан Рамон Хименес
"Ще си позволя да препоръчам на комисията и специално на нейния председател да огласи пред парламента резултатите от проверката за принадлежността на политиците към бившата Държавна сигурност след като конституционният съд се произнесе по закона за отваряне на досиетата" - в. "Труд”, бр. 218 (15 367), 11 август 1997, стр. 1 и 2.
Петър Стоянов
Предишна
1
2
(Текуща)
Следваща