Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Змия" - страница 2
Ако Адам и Ева не са били ловци-събирачи, то със сигурност са били събирачи. Но тогава потребителското желание, или самоогорчението, или "сърбежът", както го нарича Шопенхауер, се появи във формата на змия. Това капиталистическо чудовище събужда в Адам и Ева възможността нещата да бъдат по-добри. Незабавно те са изгонени от градината и осъдени на живот, изпълнен с труд, тежък труд и болка. Иска изместени нужди и оттогава нещата вървят надолу.
Том Ходжкинсън
Но точно както компания за ваксини, изправена пред фалит, в крайна сметка ще оцелее не като направи най-добрата ваксина в света, а по-скоро най-лошия вирус в света, така и фирмите за бодигард и охрана се нуждаеха от най-злите терористи в света, за да просперират, а не от най-големите експерти по сигурността. Това беше капитализъм, Ханджа разбра как светът може да се извие и да захапе собствената си опашка като змията уроборос. И той знаеше как да превърне това в бизнес и да извлече максимални приходи. Нямаше по-добър бизнес модел от това да притежаваш и вируса, и ваксината. С едната си ръка парцелирахте страха и нестабилността, а с другата гарантирахте безопасност и спокойствие. Бизнес като този никога няма да пропадне.
Ун Су Ким
Ти знаеше, че съм змия, когато ме взе.
Шелби Махурин
Животът беше по-скоро като игра на змии и стълби, отколкото на права линия.
Гарднър Дозоа
Внимавай! - извика Джулия. - Той има змия! И той ще я използва!
Джон Мадокс Робъртс
Възможно е онзи, който ти дава змия, когато ти го молиш за риба, да няма какво повече да ти даде. Значи според него това е великодушие.
Джубран Халил Джубран
Аз съм кралица на пиките, аз съм оса, която ужилва, аз съм тъмната змия. Аз съм неуязвимото животно, което преминава през огън и не е изгорено.
Елена Феранте
Не толкова безобразието на хората го потисна, колкото непоправимия им инфантилизъм. Агресивността им беше тази на павианите. Страст - вълнението на лисицата в жегата. А стремежите не са по-високи от тези на змия, която търси сух камък на слънце.
Жералд Месадие
Всичко е започнало с Адам и Ева и тази проклета ябълка. А интересното, между другото, е какъв ли е бил полът на змията изкусител?
Йоанна Хмелевска
Колкото по-дълго беше тук, толкова повече се чувстваше като змия, която маха кожата си, сякаш нещо стегнато и стягащо пада от нея. В продължение на девет години тя се беше фокусирала върху обучението си и своите цели за бъдещето, а сега, когато бъдещето й беше върху нея, тя искаше само да потъне в уюта на миналото.
Кели Естес
Змия може да хвърли кожата си, но тя все още остава змия.
Клайв Къслър
Никой не може да открие следите на птицата във въздух, змията на камъка и мъжа в жената.
Лев Гумильов
Съдбата е коварна, като змия, винаги успява да ни тласне на грешната страна.
Лейла Слимани
Въпреки че не е изобразено в картата на смъртта, нашето орфическо яйце, увито в змия - латентното семе на живота, което за първи път видяхме в картата на Мага, чиито елементи бяха омъжени в Любовниците и което след това беше оплодено от Отшелника... сега навлиза в последния етап на развитие, преди да се излюпи в нов живот.
Лон Майло Дюкет
И така, кой го спечели? Мамка му! Змии, бели мечки или зелени човечета от Марс?
Лорън Чайлд
Хората се оттеглят по домовете си и предават нощта на съществата, които го притежават: щурците, совите, змиите. Свят, който не се е променил от стотици хиляди години, се събужда и продължава така, сякаш дневната светлина и хората и промените в пейзажа са били илюзия.
М. Л. Стедман
Доброто и злото могат да са като две проклети змии - тъй преплетени, че не можеш да различиш кое какво е, докато не ги гръмнеш и двете, а тогава е твърде късно.
М. Л. Стедман
Бъдете разумни като змиите и незлобиви като гълъбите.
Иисус Христос
Свадливата жена, користният приятел, непокорният слуга, животът в дом със змии, не са нещо друго, а направо погибел.
Патанджали
Предишна
1
2
(Текуща)
Следваща