Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Змия"
Обичам да държа бутилка със стимулант наблизо - в случай, че видя змия, която също държа наблизо.
Уилям Клод Фийлдс
Жената е едновременно и ябълка, и змия.
Хайнрих Хайне
Змия в тревата.
Вергилий
Лъжата винаги се извива като змия, която никога не е права, независимо дали тя пълзи или лежи сама; само когато е мъртва, тя е пряка и не се преструва.
Мартин Лутер
Когато видите гърмяща змия, готова да ви нападне, не чакайте да ви порази и едва тогава да я смажете.
Франклин Делано Рузвелт
Лекаря трябва да притежава поглед на сокол, ръка на девойка, мъдрост на змия и сърце на лъв.
Авицена
Ако има бог, защо ме направи атеист? Това беше първата му грешка. Е, говорещата змия беше първата му грешка.
Рики Джървейс
Харесвам големи котки и големи змии. Има нещо мъдро в змиите, може би това е странното им съвършенство. Бих искал да знам какво мислят те.
Антон Шандор Ла Вей
Никога не ранявайте змия; Убийте я.
Хариет Тъбман
Не мисля, че имам каквито и да е било нечисти предразсъдъци спрямо гърмящата змия. Въпреки това не искам да съм гърмяща змия.
Херман Мелвил
- Страхът не може да те нарани, - каза тя. - Когато те облее, не му давайте власт. Това е змия без отрова. Не забравяйте, че. Това знание може да ви спаси.
Маурийн Джонсън
Разликата между жената и змията: змията те ухапва веднъж, а жената те трови цял живот.
Веселин Георгиев
Изкривеността на змията все още е достатъчно права, за да се плъзне през змийската дупка.
Абрахам Вергезе
На линията на дюните, точно преди да започнат шепнещите насаждения от морски овес и трева от дюни, пясъкът беше влажен и студен като кожата на змия под краката ми.
Ан Ривърс Сидънс
Ето къде е разликата между мъж и жена: жените крещят, докато мъжете крещят в тялото. Фино треперене, мускулни влакна се гърчат по костите като змии.
Микаел Ниеми
Хората много се страхуват от дявола. Особено когато се появява под формата на вълк или змия. Но много по-опасен е дяволът в човешка форма и още по-опасен е дяволът в образа на ангел, защото ако князът на тъмнината се яви като ангел на светлината, не е лесно да избягаме от него.
Микаел Ниеми
Любопитно е, че мачизмът е толкова универсален по отношение на темата: жените са зли по природа, ние носим отровата на змията в нашето ДНК и само стриктно репресивно образование успява да укроти нашата зла същност. В този момент трите монотеистични религии, не знаем дали плагиатстват една друга, винаги са съвпадали...
Нахат Ел Хашми
Вместо да отделяте време да се обучавате да не се страхувате от змии, избягвайте ги напълно.
Ричард Кош
Загубата е съществена, загубата е неразделна част от необходимото бедствие, наречено живот. Имайте предвид, не се оплаквам. Благодарение на някаква необяснима универсална насочваща сила, винаги губим безполезните неща - излющват се, като линееща змия. Загубата и загубата отново е самата основа на процеса, докато всичко, което ни остава, е оголената същност на човешкото съществуване.
Рохинтън Мистри
Змията не се превръща в пухкаво зайче с възрастта. Тя все още е змия и ще наранява и занапред. Докато някой не я спре.
Тес Геритсън
Момиче, имате лицето на ангел, но езика на змия.
Триша Левънселър
По време на четиридневното си търсене на видения, индианецът построи потна хижа от върба и кожи, пости, очисти се с градински чай и кедър и понесе топлината на огъня, докато духът му беше освободен да се издигне над полето на змиите. Изпитанието му приключи, когато се появи видение на майка му и му каза да се върне у дома, защото той си беше забравил лулата.
Уейд Дейвис
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща